Menu

Novorossiysk

Novorossiysk is de grootste havenstad in het zuiden van Rusland sinds 1838. De stad ligt in Tsemesskaya baai aan de Zwarte Zee. De baai verdeelt de stad in twee gedeelten en wordt omgeven door schitterende gebergten. U kunt er heerlijk toeven aan het strand of de stad verkennen.

Bezienswaardigheden in Novorossiysk

  • Abrau-Durso fabriek, hier wordt het gelijknamige merk champagne geproduceerd. U kunt de champagne proeven en in en rond de fabriek zijn winkeltjes en er zijn cafés en restaurants.
  • Cruiser Michael Kutuzov, in het verleden een gevechtsschip en thans een museum.
  • Memorial complex on ‘The small Earth’, een plein waar mensen worden herdacht die een bijdrage hebben geleverd aan het verslaan van de Nazi-troepen op 19 november 1943.

Rusland-novorossiysk-zee-kust-bergen   Rusland-novorossiysk-zonsondergang-natuur   Rusland-novorossiysk-schip

Beste tijd voor een cruise naar Novorossiysk

De beste tijd om naar Novorossiysk, Rusland, is van juni t/m augustus.

Algemene informatie over Novorossiysk

Valuta
De valuta in Novorossiysk is de Russische roebel.

Haveninformatie
Novorossiysk is de belangrijkste haven van Rusland aan de Zwate. Deze haven is uitgeroepen tot Heldenstad vanwege de verdediging van deze crusiale faciliteit in de Tweede Wereldoorlog.

rusland-Novorossiysk-haven-map.png   Rusland-novorossiysk-cruise-havenOntvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan