Cruise Miami (Florida)

Cruise Miami (Florida)

Miami, de cruise hoofdstad van de wereld In Miami staat veel in het teken van cruisen. De cruisehaven is zeer groot en de cruiseterminal indrukwekkend. Florida was enkele eeuwen lang in Spaa...

Miami, de cruise hoofdstad van de wereld

In Miami staat veel in het teken van cruisen. De cruisehaven is zeer groot en de cruiseterminal indrukwekkend. 

Florida was enkele eeuwen lang in Spaanse handen, tot de Verenigde Staten in 1821 een Port of Miami verkoop afdwong. Kort daarop werden de Indianen gedeporteerd naar Oklahoma en eigenden de blanken zich hun land toe. Tot het einde van de 19de eeuw was Miami en omgeving in feite een totaal onderontwikkeld gebied, tot de spoorwegmagnaat Henry M. Flagler in 1896 de streek uit haar isolement verloste door zijn Florida East Coast Railway door te trekken naar Miami. Het vrijwel onbereikbare dorp was nu door een spoorlijn met de rest van de VS verbonden.

Sindsdien is het aantal zakenlieden en toeristen dat jaarlijks naar Miami en omgeving trekt, continue toegenomen. De stad telt nu zo'n 800.000 inwoners, met de voorsteden erbij 3 miljoen, van wie een half miljoen Spaanstalig. Miami fungeert als vertrek- en aankomstcentrum voor het gehele Caribische gebied. Tientallen grotere en kleinere lucht- en scheepvaartmaatschappijen hebben vestigingen in Miami.

Bezienswaardigheden

South Beach staat bekend om zijn architectuur. Het Art Deco district telt meer dan 800 gebouwen in deze stijl. Veel gebouwen zijn gerestaureerd. In deze wijk bevindt zich het Bass Museum met kunst uit de hele wereld. Het Jackie Gleason Theater, waar de sterren stralen in producties van Broadway en het Miami Beach Convention Center waar het hele jaar door exposities worden gehouden.

Miami BeachAls u graag naar mensen kijkt zit u goed op de stranden van Lumus Park en South Point Park, waar het uitzicht op de mensen even interessant is als het zicht op de prachtige oceaan. Wandel langs Ocean Drive, waar de trottoirs gevuld zijn met mensen die slenteren, joggen, fietsen, rolschaatsen of ook zitten, al mensen kijkend, in een van de vele bars en restaurants. 

Winkelen
Winkelen South Beach kan ook, bijvoorbeeld in het Lincoln Road Shopping District, een voetgangers gebied tussen 16th en 17th street van Washington Avenue tot Alton Road.

Miami Beach
Miami Beach heeft een prachtig uitgestrekt strand, mooie hotels en een wild uitgaansleven. Veel sterren voelen zich ook aangetrokken tot Miami Beach.

Skyline MiamiPalm, Star en Hibicus eiland zijn een paar van de vele privé eilanden die Miami rijk is. Deze bevinden zich aan de rand van Miami Beach. Beroemdheden als Gloria Estefan en Al Capone hebben of hadden hier hun huizen.  Winkelen kan in Espanola Way met zijn Middellandse Zee architectuur. Collins en Washington Avenues hebben een uitgebreide keuze aan winkels.

Downtown Miami

  • Freedom Tower aan de Biscayne Boulevard. Deze toren is gebouwd in 1924 en was de eerste wolkenkrabber van de stad. Nu bevinden zich in deze toren de kantoren van Miami News.
  • The Orange Bowl is het thuis van het American Footbal team de 'Huricanes' van de Universiteit van Miami.
  • Winkelen kan in Bayside Market Place (vlakbij de haven). In dit winkelcentrum vindt u ook een Hardrock Café. U vindt hier een verscheidenheid aan winkels en u kunt hiervandaan bijvoorbeeld deelnemen aan een 'Beroemdheden Rondvaart'. U wordt meegenomen langs de eilandjes waar veel beroemdheden een huis hebben laten bouwen en men vertelt u natuurlijk precies wie waar woont.
  • Coral Cables wordt ook wel City Beautiful genoemd. Als u door deze wijk rijdt zult u denken aan Spanje, Italië, New England, Zuid Afrika, 13e eeuws Frankrijk en zelfs China. 
  • Coconut Groove is een welvarende wijk van Miami met wuivende palmen. U kunt vanuit Coconut Groove een tochtje van een uur maken met een heteluchtballon.
  • Het uitgaansleven wordt beschouwd als één van de beste van Miami. In Iguana Cantina hoort u de allerlaatste dancemuziek en in de Martini Bar kunt u van jazz, blues en swing genieten.
  • Bayfront Park heeft een eigen strandje aan Biscayne Bay plus een tropische rotstuin compleet met een waterval en monumenten die herinneren aan nationale helden,van de Columbus tot de bemanning van de Challenger. Het park is in de jaren tachtig opnieuw ontworpen door Isamu Noguchi, één van Amerika's bekendste beeldhouwers. In Bayfront Park worden popconcerten gehouden voor een publiek van maximaal 20.000 mensen.
  • In Bicentennial Park worden ook concerten gehouden. Dit park biedt meer ruimte dan het Bayfront Park.
  • Bal Harbour, hier vindt u allerlei hotels, restaurants en kledingzaken die in het bezit zijn van bekende filmsterren, modellen, popartiesten en ontwerpers. 

Nuttige tips

Taal
In Florida wordt er naast Engels veel Spaans gesproken.

Winkelen
Veel winkels zijn dagelijks open van 09.00 - 22.00 uur en op zondag van 12.00 - 17.00 uur. Op niet al te grote afstand van de haven ligt het "Galleria" winkelcentrum. Bayside Marketplace is een gezellige, tropisch winkelcentrum. Vanaf de haven naar het dichtbij gelegen Bayside Shopping Centrum kost een taxi ongeveer $10, -.

Stranden
Het strand van Miami South Beach, dicht bij het Art Deco District. Het strand van Surfside Beach, dichtbij het winkelcentrum Bal Harbour.

Vliegveld
Miami International Airport ligt slechts 19 km van downtown Miami.

Ligplaats cruiseschip
De cruisehaven van Miami bevindt zich op Dodge Island. Dodge Island is door middel van een brug verbonden met de US1, Biscayne Boulevard. In de haven is parkeergelegenheid voor cruisepassagiers. De kosten bedragen ca. $2.00 per uur voor kort parkeren en ca. $10.00 per dag voor lang parkeren. Er bevinden zich tevens verschillende autoverhuurbedrijven waaronder Avis en Rentacar.