Menu

Cayo Levantado

7 kilometer voor de kust van Samaná ligt het kleine eilandje Cayo Levantado, beschermd door de baai. Het charmante eiland is begroeid met tropische planten en mangroves en heeft een strand als een ansichtkaart.. Vele cruiseschepen gaan hier voor anker en laten hun passagiers genieten van dit prachtige eiland. U kunt hier genieten van de lokale drankjes als Pina Colade en Cocolao. Bijzonder hoogtepunt is het zogenaamde Whale-watching in de maanden januari en februari. . Dit is de tijd dat bultruggen naar de warme Dominicaanse wateren trekken om te paren en/of jongen te werpen. Het is een waar spektakel om deze prachtige bultrugwalvissen met hun jongen in het echt te zien. Dit kan vanaf de wal of dichterbij vanaf een speciale walvisvriendelijke excursieboot.

Bezienswaardigheden

  • Walvis spotten in Januari en Februari
  • Kleurrijke stad Samana
  • Watersporten duiken, surfen, zeilen, kayakken
  • Lokale markt in Samana

Beste tijd
De beste tijd om naar Cayo Leventado, Domicaanse Republiek, te gaan is heel het jaar door.

Valuta
De valuta in Cayo Leventado is de Domicaanse peso.

Haveninformatie
De cruiseschepen meren aan in de baai van Samana. De passagiers die naar Cayo Levantado gaan worden als eerste van boord gehaald daarna volgt de rest pas.

Tip(s) van Captain Cruise
Let bij de aanschaf van souveniers of deze niet staan op de lijst van verboden in te voeren zaken, bijvoorbeeld sieraden van koraal. Ook kun je aan de grens problemen krijgen met namaak artikelen.

Tijdens uw verblijf op de Dominicaanse Republiek maakt u zeker kennis met de tropische klanken van merengue en bachata. Cd’s zijn overal te koop en een stuk goedkoper dan in Nederland.

De meeste cruisemaatschappijen organiseren een barbecue op het prachtige strand van Cayo Levantado. Met een heerlijke cocktail in de warme zon, genieten!Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan