Menu

Bucketlist Deal: Antarctica 25 december 2021 met Hurtigruten

“MS Roald Amundsen, nieuw, schoner en stiller”

In 2019 werd MS Roald Amundsen ter water gelaten en neemt passagiers mee op expeditie cruises! Het schip is een zuster schip van het MS Fridtjof Nansen, dat is 2020 wordt toegevoegd aan de vloot. Het schip wordt aangedreven door het hybride accu. Beiden schepen zijn speciaal gebouwd voor het poolgebied om nieuwe bestemmingen te ontdekken en tegelijkertijd comfort te geven aan de passagiers. Met deze schepen zet de rederij een stap richting duurzaam reizen!

Het schip heeft een tweeverdieping hoge observatiedek, zodat u niets hoeft te missen. Aan boord zijn meerdere high-tech gadgets, zoals touchscreens en wetenschappelijke apparatuur. U kunt bestemmingen bezoeken waar u anders nooit zou komen!

Hurtigruten-Antarctica

 

 

Dag 1: Vliegreis van Amsterdam naar Santiago de Chile met KLM

Vandaag vliegen we met een nachtvlucht vanaf Schiphol naar de hoofdstad van Chili voor dit onvergetelijke avontuur.

Dag 2: Santiago: divers en fascinerend

Ons avontuur begint met een overnachting in Santiago de Chili, de spannende en veelzijdige hoofdstad van Chili. Er is hier veel te ontdekken, van Andes-gletsjers aan de stadsgrenzen, tot wolkenkrabbers in het centrum, tot prachtige koloniale architectuur, tot de oevers van de snelstromende Mapocho-rivier.

Dag 3: MS Roald Amundsen wacht op u!

’s Ochtends vroeg vliegen we vanaf Santiago de Chili naar Punta Arenas waar het hybride aangedreven expeditieschip MS Roald Amundsen al op ons ligt te wachten. Uw avontuurlijke expeditie cruise naar Antarctica kan beginnen!

Dag 4: De oude fjorden van Chili

We varen door het schilderachtige Beaglekanaal, omringd door bergen die zich recht in het ijskoude water storten. Dit wilde en afgelegen gebied lijkt bijna onaangetast door mensen. Geniet van de geïsoleerde eilanden, verborgen baaien en het rijke dierenrijk die een van ’s werelds mooiste landschappen creëren.

Dag 5-6: Kaap Hoorn en de Drake-passage

De beruchte Kaap Hoorn is het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika, en ligt op de 56e zuidelijke breedtegraad. Voor de opening van het Panamakanaal moesten zeevaarders nog langs dit verraderlijke rotsachtige eiland om de oversteek te maken. Als de omstandigheden het toelaten, maken we ook een landing op Kaap Hoorn. De Drake-passage maakt deel uit van de westenwinddrift, de meest volumineuze zeestroom ter wereld. Deze oversteek met MS Roald Amundsen zal zo’n anderhalf tot twee dagen duren, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Dag 7-12: Antarctica: een sprakeloos landschap

Antarctica, een afgelegen continent waar maar geen einde lijkt te komen aan die uitgestrekte vlaktes en waar maar liefst 90% van al het ijs ter wereld ligt. In de zomer is het een broedplaats en voedingsbron voor veel diersoorten, die aangetrokken worden door de overvloed aan krill. Elke reis naar dit continent is een expeditie op zich. Zelfs met de meest geavanceerde technologie moeten we voorzichtig zijn bij het uitzetten van onze koers en landingen en profiteren van ideale omstandigheden wanneer ze zich voordoen − om tijd door te brengen aan wal of op het water met de kajaks, om te wandelen of door de ongerepte wildernis te varen. Ook zullen we proberen om een aantal landingen te maken op verschillende plekken op de South Shetlands en het Antarctisch schiereiland. De natuur in al deze serene plekken is ongerept, met pinguïnkolonies, zeehonden, gletsjers, oude walvisvangststations en indrukwekkende ijsbergen.

Dag 13-14: Lezingen aan boord en wildlife spotten op het dek

We varen door naar de Falklandeilanden, met haar rijke en gevarieerde wildlife. Aan boord krijgen we een fantastisch verhaal te horen dat ons meeneemt naar 1690, het jaar waarin kapitein John Strong van de HMS Welfare de eerste geregistreerde landing maakte. Ook kunnen we onder leiding van het expeditie team in het geavanceerde wetenschapscentrum met behulp van ultramoderne microscopen monsters analyseren die tijdens de expeditie cruise op Antarctica zijn genomen om een ander soort ‘fauna’ op microscopisch niveau te zien. Erg leerzaam!

Dag 15-17: Aan de rand van Antarctica

Na de wildernis van Antarctica lijkt Stanley, de hoofdstad van de Falklandeilanden, haast surrealistisch met haar rode telefooncellen, dubbeldekker bussen en schilderachtige dorpspubs. Maak een wandeling door de stad of neem deel aan een excursie om het wildlife te verkennen. Maar geniet bovenal van de schitterende stralend blauwe luchten, strakke horizons en prachtige witte zandstranden. Op de meest westelijke delen staan nog een paar afgelegen boerderijen met grazende schapen, naast enorme kolonies albatrossen en rotsspringers. Het plaatje wordt afgemaakt door rondzwevende, gestreepte caracara’s. Voor vogelliefhebbers is Carcass Island echt een vogelparadijs, vol met eenden, ganzen, pinguïns, albatrossen, caracara’s en winterkoninkjes.

Dag 18: De Straat Magellaan

We varen terug door de zeestraat Magellaan en gebruiken de terugreis om alle belevenissen nogmaals de revue te laten passeren.

Dag 19: Terug naar Santiago

Na aankomst ’s ochtends in Punta Arenas vliegen we van hieruit terug naar Santiago de Chili waar we nog een aantal uur de tijd hebben om de stad te verkennen en overnachten o.b.v. logies en ontbijt.

Dag 20-21: Vliegreis naar Amsterdam

Vandaag zit het avontuur er helaas op en vliegen we met een nachtvlucht terug naar Amsterdam waar we de volgende dag arriveren.

N.B

Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden en ijscondities.

 

Type hut Reguliere prijs Bucketlist Deal met vlucht
Buitenhut cat. RR € 12.449,- p.p. € 8.999- p.p.
Balkonhut cat. XT € 14.779,- p.p. € 10.499,- p.p.
Suite cat. ME € 17.449,- p.p. € 11.999,- p.p.

Nu telefonisch op 088-5018501 of via email [email protected] te reserveren

 

Pakketreis is inclusief:

 • Vliegreis per KLM naar Santiago de Chile
 • Handbagage & Ruimbagage 23 kg
 • 1 hotelnacht voor en na de cruise o.b.v. logies & ontbijt
 • Binnenlandse vlucht van Santiago naar Punta Arenas en v.v.
 • Transfer luchthaven-schip en v.v.
 • City Tour Punta Arenas incl lunchbox
 • 17 daagse cruise per MS Roald Amundsen in beschreven hut
 • Alle maaltijden aan boord en bier, wijn & fris tijdens de maaltijden
 • 24/7 koffie en thee faciliteiten
 • wifi gedurende de hele reis (op basis van beschikbaarheid signaal)
 • Hervulbare waterfles
 • Activiteiten met het gespecialiseerde expeditieteam
 • dagelijkse landingen op Antarctica met zodiacs (afhankelijk van weersomstandigheden)
 • Wind en water afstotende expeditiejas (deze mag je mee naar huis nemen)
 • Laarzen en expeditie materiaal (o.b.v. bruikleen)
 • Luchthavenbelastingen
 • Havengelden
 • Captain Cruise prijsgarantie
 • SGR dekking

Pakketreis is exclusief:

 • Persoonlijke uitgaven zoals; dranken, excursies etc.
 • Verzekeringen
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Reserveringskosten € 25,-
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon
 • Eventuele covid-19 test

Voorwaarden:

 • Op deze reis gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden:
  na boeking tot 180 dagen voor vertrek: 15% kosten
  vanaf 180 dagen t/m 60 dagen voor vertrek: 50% kosten
  van 60 dagen t/m vertrek 100% kosten
 • Indien uw reis vanwege een negatief reisadvies vanuit de rederij i.v.m. corona niet door kan gaan ontvangt u de volledige reissom terug.
 • Minimaal 10 deelnemers zijn er nodig om deze reis uit te voeren

Belangrijk:

 • Het gehele programma is onder voorbehoud van weer en ijscondities
 • Het is verplicht om een medische fitheidsverklaring te overleggen
 • Deze cruise is niet geschikt voor mindervalide passagiers i.v.m. de landingen op Antarctica per rubber boot
 • Fooien worden niet verwacht door het personeel
Vaar- en vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Prijs voor 3e en 4e persoon op aanvraag, zelfde geldt voor een hut voor alleengebruik. Reis is onder voorbehoud wijzigingen en beschikbaarheid.

 

 Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan