Menu

Blog van MSC Seaside

Wakker worden met de wetenschap dat je weer aan boord mag is geweldig! Voor iemand die verslaafd is aan cruisen was het behoorlijk afkicken. Zouden we nog weten hoe het ook alweer moet, dat cruisen?!

Wandelend over de loopplank het schip weer op! Yes we mogen weer! Deze reis zijn we met het gezin, de twee kids (één van 3 jaar en de ander 4 maanden oud) mochten ook mee! Op naar onze hut. We hebben een Aurea Suite op het achtersteven op het schip! Wat een uitzicht! Heerlijk turen over het water en kijken naar de golven die door de motor achtergelaten worden! We zijn klaar voor MSC Seaside

De hut is erg ruim en met een babybedje erin is er nog steeds voldoende ruimte! Als de jongste haar ogen dicht doet vermaken wij ons wel op het heerlijke balkon! Zoals fervente cruisers weten, behoort de Safety Drill tot de standaard verplichting op de eerste dag. Je moet immers wel weten waar je naar toe moet in een geval van een calamiteit! Wij mogen naar de safetyvideo kijken in onze hut. Daarna moet je naar je verzamelplek en hier werd ons pasje gescand zodat ze zeker weten dat je geweest bent!

Deze week zitten we met 2200 passagiers aan boord. Het schip heeft een maximale capaciteit van 5080 passagiers. Maar door Covid-19 vaart het schip nu met minder passagiers.

Tijd om te lunchen
Er is genoeg keuze! En natuurlijk vele Italiaanse specialiteiten! Wanneer je zin hebt in een buffetrestaurant heb je twee keuzes. Het ene buffetrestaurant is wat kleiner en aanwezig op het zwembaddek. Het andere buffetrestaurant is te vinden op dek 8 en hier heb je meer keuze. Pasta, pizza, salade het is maar net waar je trek in hebt! Tijdens onze cruise was er 1 zijde van het buffet geopend. Wanneer je eten gaat pakken is er een looproute. Aan het begin van het restaurant krijg je een dienblad waarop je eten kunt verzamelen. Zo loop je langs alle stations met verschillende thema’s en zo mis je niets!

Sail Away
Naar dit moment kijken we altijd erg uit! Langs de reling staan en de stad steeds kleiner zien worden! Een heerlijk moment! Deze week even bijtanken en vooral heerlijk genieten! Het warme weer is in ieder geval al een goed begin, heerlijk!

Onze route met MSC Seaside is gestart in Genua. Iedere ochtend je gordijnen openen en een andere stad voorbij zien komen is toch het ultieme van cruisen. Omdat we nu met 2 kleine kinderen zijn en de verplichte excursies gelden bij MSC hebben we ervoor gekozen om niet van boord te gaan, maar ultiem gebruik te maken van het schip. Op dit moment vermaken wij ons nog prima! Tijdens onze cruise hebben wij het Premium drankenpakket erbij geboekt! De nodige cocktails en verschillende bieren zijn natuurlijk al getest!

En daarna komt meestal het minst leuke moment van de cruise, de koffers moeten worden uitgepakt! Maar eenmaal uitgepakt hebben we hier de hele week geen omkijken meer naar. In onze hut hebben we net genoeg ruimte om alles op te bergen! Zelfs met alle spullen die we meeslepen voor een baby!

Na een lekkere douche is het tijd om ons te verplaatsen naar het Main Dining restaurant. Deze week hebben wij Any Time Dining. Met de kids is het ideaal. Wanneer je klaar bent voor het eten schuif je aan! Wanneer je een Aurea hut boekt kun je hier gebruik van maken. Ook zijn er aan boord nog eerste en tweede zitting.

Het personeel is erg vriendelijk. Je kan merken dat ze blij zijn om weer voor de gasten te zorgen! Soms is het lastig met de bemanning te communiceren. Door de mondkapjes zijn sommige wat slechter verstaanbaar.  Wij hebben genoten van lekkere maaltijden! En voor onze oudste dochter een “kindermenu” met ruime keuze uit verschillende gerechten!

En dan is het tijd voor entertainment
Eerst een rondje over het schip wandelen om het eten te laten verteren. Heerlijk om buiten naar de maan en de sterren te kijken. In het atrium van het schip is iedere avond live muziek. Hier is het dan ook het “drukste” bezocht door de passagiers. Op het zwembaddek werden ‘s-avonds verschillende activiteiten georganiseerd zoals karaoke en de “White party”. De shows waren er op meerdere avonden om zo de passagiers te verdelen. De avonden vliegen altijd voorbij!

Het ontbijt heeft voldoende keuze. Vers gebakken croissant, een eigen samengestelde omelet, pannenkoeken, vers fruit of één van de verschillende soorten yoghurt, het staat allemaal klaar! Rond het buffetrestaurant is er veel buitenruimte beschikbaar om heerlijk te eten! Hier hebben wij dan ook zeker gebruik van gemaakt! Het zicht over de stad en genieten van je ontbijt! En dan is het tijd voor wat avontuur…

Miami Beach Pool is het buitenzwembad waar ook geregeld spellen en disco muziek te horen is. South Beach Pool is het zwembad achterop en dit is een “Zen Area”. Dit is ook alleen voor volwassene en mogen kinderen niet zwemmen. Daarnaast is er ook nog het binnenzwembad. Wanneer de temperatuur het toelaat kan het dak open worden geschoven en is het heerlijk vertoeven. Hier mogen de kinderen ook heerlijk zwemmen!

De Zipline aan boord van MSC Seaside is een unieke attractie. Helaas is deze momenteel gesloten. Deze kost $5 per beurt of $20,- voor de gehele cruise voor de gehele hut! Als je van de zipline gaat heb je geweldig uitzicht over het gehele dek en kan je op haven dagen de stad zien en op zeedagen uitkijken over het water.

Avond entertainment
Het atrium verdeeld over 4 verdiepingen heeft meerdere entertainment locaties. Verschillende bars en restaurants maken het erg gezellig. Natuurlijk mag de Swarovski-kristallen trap niet ontbreken.

Voor de echte chocolade liefhebbers is er Venchi. Drink een heerlijke koffie wat uiteraard te maken heeft met chocola! De Chocoholics moeten hier snel doorlopen! Deze service wordt alleen gedekt door het Premium Plus Pakket.

Er zijn verschillende shows in het Metropolitan theater. Elke show wordt meerdere avonden opgevoerd zodat alle gasten de mogelijkheid hebben om te kijken.  Van acrobaten tot vocalisten, er is een grote verscheidenheid aan shows! In het theater is geen “slechte” plek te vinden. Hier heeft niemand last van beperkt zicht!

Uniek aan boord van MSC Seaside
De Waterfront Boardwalk is perfect voor een wandeling na het dineren. Achter op het schip kun je wandelen over de glazen skywalk. Hier kun je stilstaan en turen over de zee.

Voor de echte sportliefhebbers is er de Seaside’s Sportbar. De bar ligt in het midden van het schip, heeft vele tv’s én uitzicht op de zee. In de sportbar is het ook mogelijk om kleine versnaperingen te bestellen bij je drankje. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Een gokje wagen aan boord van MSC Seaside
Wanneer je houdt van een gokje wagen kan je hier terecht. Het casino is ruim opgezet en een gezellige plek om even door te lopen! Ga je voor de trekmachine of kies je een tafel uit waar je poker of roulette speelt! Het is allemaal mogelijk!

Ontspannen
Wanneer je een Aureahut boek kun je iedere dag gebruik maken van de Thermal Area. Hier zijn heerlijke warme ligstoelen, verschillende sauna’s een dompelbad en een sneeuwkamer! Zo kun je even helemaal ontspannen. Ook kun je genieten van een heerlijke massage wanneer je een Aureahut boekt, 1 massage per persoon is inbegrepen. Er is genoeg keuze! Wij hebben hier gebruik van gemaakt en van genoten! Helaas was het alleen mogelijk om in de sauna te gaan en op de ligstoelen te liggen. De overige activiteiten zijn door het Covid-19 virus tijdelijk gesloten.

Natuurlijk is er aan boord ook een beautysalon en nagelsalon voor de uiterlijke verzorging!

Cruisen hoe zit dat nu met COVID-19
Aan boord zijn er op sommige plekken verplichte looproutes. Zo loop je via de ene kant heen en via de andere kant terug. Ze doen hun uiterste best om dit zo goed mogelijk te organiseren. Er hangen meerdere sanitisers om je handen te ontsmetten. Je mag maximaal met 4 volwassenen in de lift en in kleinere liften met maximaal 2 personen.

In bars en lounges word extra afstand gehouden door sommige tafels en stoelen leeg te houden.

Iedere dag moet je verplicht een temperatuurcheck doen, maar dit is helemaal niet vervelend. Voordat je het bufferrestaurant in loopt wordt je pasje gescand en je temperatuur gemeten, dat is het! Aan het einde van de cruise is een verplichte snelle swabtest. Maar deze test hadden wij ook weer nodig om de grens over te gaan!

Binnen is het dragen van een mondkapje verplicht, maar zodra je zit mag deze natuurlijk weer af. Buiten is het niet verplicht om een mondkapje op te hebben. Het personeel draagt een mondkapje en vooral het bedienend personeel draagt ook nog een plastic masker.

Iedereen houdt zich wel netjes aan de afspraken. Alleen in het buffet restaurant is het tijdens het spitsuur best druk. De aanpassingen zijn zo minimaal, je bent er zo aan gewend! En je krijgt iedere dag in je hut nieuwe mondkapjes vanuit de rederij!

Ook shows worden meerdere avonden per week gegeven zodat iedereen kan genieten van een show zonder dat het gehele theater vol zit! In sommige bars is het wat rustiger omdat er natuurlijk minder mensen aan boord zijn. Maar in het Atrium was het iedere avond gezellig met live muziek!

Wij hebben enorm genoten van onze cruise aan boord van MSC Seaside! Helaas komt aan al het goede een einde!

Enthousiast geworden en ook genieten van een verdiende cruise? Klik hier voor leuke aanbiedingen!



Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie. En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen. Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan