Boek een onvergetelijke cruise bij Captain Cruise!

Denkt u er over binnenkort een cruise te boeken? Bekijk dan direct de verschillende cruises, vaargebieden, rederijen en bestemmingen van Captain Cruise. Hier bent u zeker van de beste prijsgarantie en de hoogst gewaardeerde service in de cruise branche. Wij sturen u bekwaam door de zee van cruise vakanties. U boekt betrouwbaar online en...

Lees meer

St.-Tropez

St. Tropez

Groot in naam maar klein in inwonersaantal, want in St-Tropez wonen slechts 6000 mensen. Al geeft het inwonersaantal een beetje een vertekend beeld, omdat er in St-Tropez veel huizen/villa’s worden gebouwd door buitenlanders, die niet als inwonende zijn geregistreerd.

Het plaatsje is vooral bekend als een geliefde plek onder de zogenoemde ‘rich and famous’. Op veel plaatsen in het dorp is ook maar moeilijk te ontsnappen aan de rijkdom. In de haven treft u veel plezierjachten, de één nog groter dan de ander. Ook zijn er veel villa’s en natuurlijk hotels uit een luxe segment. Maar St. Tropez is er natuurlijk niet alleen voor beroemdheden en is voor, de niet jaloers aangelegde, minder rijken, ook zeker goed toeven.

De sfeer in de stad is namelijk heel erg ontspannen en er is een fijne boulevard met een prachtig blauwe baai. Ook zijn er natuurlijk tal van restaurantjes, cafés en terrassen waar u kan genieten van een hapje en een drankje. In St. Tropez zelf vind u geen stranden, daarentegen liggen er vlakbij wel een aantal kleine strandjes die zeer de moeite waard zijn. De meeste zijn echter in handen van particulieren waardoor u voor een strandbezoek entree moet betalen. Natuurlijk zijn er ook gratis stranden in de nabije omgeving, maar reken er wel op dat het hier druk kan zijn. St.Tropez wordt jaarlijks bezocht door ongeveer 5 miljoen mensen. Deze komen echter voornamelijk in de zomer.

Bezienswaardigheden

 • Citadelle. De 16e eeuwse Citadel vindt u ten oosten van de stad, op een heuvel. De citadel heeft een 6 hoekige donjon (middeleeuwse woontoren) en drie ronde torens. De citadelle biedt tegenwoordig vooral een prachtig uitzicht over het dorp, de baai en het achterland. Daarnaast is in de citadelle het Musée Naval gevestigd. Hier kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van St-Tropez en dan met name over de geallieerde landing in 1944.
 • La Maison des Papillons. Vrij vertaald ‘het huis van de vlinder’. Hier vindt u zoals de naam reeds doet vermoeden, vlinders. Hier hebben ze rond de 4500 vlinders welke aan de muur zijn geprikt. De Europese collectie is afkomstig van Dany Lartigue die, op afspraak, rondleidingen verzorgd.
 • Musée de l’Annonciade. Aan het einde van de kade staat de 16e eeuwse kapel die Musée de l’Annonciade herbergt. Dit is het meest indrukwekkende museum dat St-Tropez te bieden heeft en u vindt hier een mooie collectie moderne kunst met ondermeer werken van Matisse, Bonnard, Dufy en Signac.
 • Vieux Port. St-Tropez is gebouwd rond de Vieux Port (oude haven) Hier loopt een schitterende kade waar je zomers over de hoofden kan lopen. Toch heeft de oude kade, ondanks de vele toeristen en plezier jachten, nog altijd een zekere rust en aantrekkingskracht.
 • Vielle Ville. De oude stad (Vielle Ville) is in de zomer gesloten voor auto’s. Dit omdat het met haar kleine straatjes niet erg geschikt is voor autoverkeer. Deze kleine straatjes zijn wel erg sfeervol en u vindt hier oude huizen en chique boetiekjes. In deze wijk ligt ook place des Lices, het grote plein van St-Tropez. Dit plein is een ontmoetingsplaats voor vele inwoners.

Geschiedenis
Het huidige dorp ontstond in 1592, toen er een citadel werd gebouwd omwille van het uitzicht. De naam van St-Tropez, is volgens de legende afkomstig van een martelaar die weigerde zijn christelijke geloof op te geven. Deze martelaar, die luisterde naar de naam Saint Torpes, werd hiervoor onthoofd en zijn lichaam werd in een boot gegooid. De boot met het lichaam van Saint Torpes strandde echter weer spoedig in de baai, die nu luistert naar de naam, Golfe de Saint-Tropez.

St-Tropez groeide rond het jaar 1920 uit tot een trekpleister voor de internationale modewereld. De populariteit van de stad zakte echter weer in door de Tweede Wereldoorlog, waar St-Tropez het centrale punt was voor de geallieerde invasie van Zuid Frankrijk (Operatie Dragoon). Toen de oorlog voorbij was werd de stad spoedig herbouwd en in de oude stijl gerestaureerd. In de jaren ’50 kreeg de stad toen weer internationale bekendheid toen Brigitte Bardot schitterde in de, in St-Tropez opgenomen, film ‘And god created Woman’ (Et Dieu Créa la Femme). Bardot ging hierna zelfs in St-Tropez wonen en sinds dat moment is de populariteit van de plaats gegroeid tot waar het nu is. 

Nuttige tips

Stranden
Op een paar minuten lopen ligt het Plage des Graniers. Andere bekende stranden zijn Tahiti, Moorea, Voile Rouge en Club 55. Als u bij Club 55 uw lunch wilt gebruiken, raden wij u aan deze te reserveren. Tropzian action is een bekend, wit strand dat zich over 6 mijl uitstrekt.

De Pampelone baai is opgedeeld in 35 strandjes van privé eigenaren. De baai ligt op ongeveer 6 kilometer van het centrum van St. Tropez en is gemakkelijk per taxi te bereiken. U vindt er restaurants, bars, boetiekjes, mode shows, zwembaden, tuinen, douche's, sauna's, tennisbanen en een eindeloze stroom van zonaanbidders. Ieder strand heeft zijn eigen karakter.

Winkelen
De modeartikelen die u aantreft in de straten van St. Tropez zijn kopieën van de grote ontwerpers van hun collecties voor het volgende seizoen. Met meer dan 400 winkels, boetiekjes en galerijen is St. Tropez absoluut een winkelparadijs.

Uitgaan

Er zijn vele restaurants en cafés in de oude, smalle straatjes van het stadscentrum te vinden, waaronder:

 • La Marine, 22 Quai Jean Jaures: visspecialiteiten, prijzig
 • La Table du Marche, 38 Reu Clemenceau: heeft een Franse keuken, een kleine gastronomische eetzaal, prijzig
 • L'echalotte, 35 Rue Allard: Franse keuken
 • L'Byblos, in het centrum van de stad: Nouveau cuisine
 • La Renaissance, Square des Lices: Franse en Italiaanse keuken
 • Chez Joseph, Rue du Cepon: Franse keuken.

Ligplaats schip
Uw cruiseschip ligt voor anker en tenderboten zullen u van het schip naar de kade brengen en visa versa. De tenderboten komen direct bij het centrum van Saint Tropez aan bij de Sogecca pier.

Zoek op datum

Vertrek van
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Vertrek tot
RadDatePicker
Open the calendar popup.

Er zijn geen cruises die aan uw wensen voldoen, pas uw zoekopdracht aan.

Top 10 duurste havens: wel voordelig met Captain Cruise!

Top 10 duurste havens: wel voordelig met Captain Cruise!

Wij presenteren u graag de top 10 van duurste aanleghavens van plezierboten. Deze top 10 heeft een volledige Italiaanse top 3, met Capri, Porto Cervo en Portofino.

Lees verder

Cruise Awards vol trots ontvangen

Cruise Awards vol trots ontvangen

Captaincruise.nl deed een uitgebreid consumentenonderzoek naar de sterke punten van de diverse rederijen. Hieraan hebben ruim duizend Captain Cruise passagiers deelgenomen, reden genoeg om een Award uit te reiken aan de rederijen met de allerhoogste scores.

Lees verder

Telegraaf prijst Captain Cruise inzake fooien

Telegraaf prijst Captain Cruise inzake fooien

In de Telegraaf van 21 september 2013 stond een column over cruisen, waarbij het initiatief van Captain Cruise om duidelijkheid in fooien aan te pakken, wordt geprezen.

Lees verder

Fam. Derksen wint gratis cruise met beoordeling

Fam. Derksen wint gratis cruise met beoordeling

Mijnheer en mevrouw Derksen uit Utrecht hebben met hun beoordeling van Captain Cruise de gratis cruise gewonnen. Zij reageerden enthousiast toen Captain Cruise bij hen aan belde met de mededeling dat het lot op hen was gevallen.

Lees verder

Hollands tintje bij HAL

Hollands tintje bij HAL

Cruisen zit bij iedereen van Captain Cruise in het bloed. Zo werkt Eline Kuijs, ja dochter van onze directeur Michel Kuijs, bij HAL als excursie-medewerkster. Reden voor het vakblad TravMagazine om haar te interviewen. Lees meer over Nederlandse reisbegeleiding bij HAL en/of bel met 088-501 8 501 om snel nog zo'n (last minute) cruise te boeken.

Lees verder

Stunten met reserveringskosten?

Stunten met reserveringskosten?

Sommige cruisesites melden de laatste tijd geen kosten voor een reservering te rekenen, tijdelijk wel te verstaan. Alsof dat zo uitzonderlijk is!?! Captain Cruise heeft nog nooit reserveringskosten gerekend bij online boekingen. Daarnaast hanteren wij de Laagste Prijs Garantie. Goedkoper kan niet!

Lees verder

Tot 19 maart: Gratis all inclusive drankpakket bij balkonhut bij MSC

Tot 19 maart: Gratis all inclusive drankpakket bij balkonhut bij MSC

Als u voor 19 maart een lentecruise boekt op de MSC Preziosa, Splendida, Orchestra of Fantasia ontvangt u een gratis drankenpakket aan boord. Dat maakt uw toch al volledige cruise tot een echte all-inclusive ervaring van grote klasse.

Lees verder

Captain Cruise maakt fooien inzichtelijk

Captain Cruise maakt fooien inzichtelijk

Captain Cruise heeft een module ontwikkeld die de fooien direct op haar website weergeeft. Het systeem is uniek in de wereld. Punt is niet alleen dat sommige rederijen geen en andere wel fooien in rekening brengen. De manier waarop de fooien berekend worden is soms ronduit onoverzichtelijk. De komende dagen wordt het systeem geoptimaliseerd.

Lees verder

Captain Cruise strijdt voor duidelijkheid in cruiseprijzen

Captain Cruise strijdt voor duidelijkheid in cruiseprijzen

Captain Cruise is voor een goed inkomen voor personeel op cruiseschepen. Dit dient transparante tarieven niet in de weg te staan. Of fooien in de prijs zitten, verschilt per rederij. Daardoor is 't bij boeken appels en peren vergelijken. Captain Cruise zond een open brief naar de Dutch Cruise Council.

Lees verder

Captain Cruise ontwikkelt fooi-indicator

Captain Cruise ontwikkelt fooi-indicator

Nog deze maand hoopt Captain Cruise haar fooi-indicator live te zetten. Als men dan online boekt op captaincruise.nl krijgt men bij de cruiseprijs ook het bedrag te zien, waarvan wordt verwacht dat men aan fooien voldoet. Dit variëert van 0 euro tot honderden dollars, want soms zijn fooien inclusief en soms wordt een flinke bijdrage verwacht.

Lees verder

Onze belofte

Bij Captain Cruise boekt u betrouwbaar online en betaalt u veilig via I-Deal.
Onze klanttevredenheid wordt
beoordeeld met een 9+.
Bel 088 – 501 8 501 voor
advies van onze
deskundige crew!

Voorstel op maat

Neem contact op met onze cruise experts voor een voorstel op maat.
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten