Boek een onvergetelijke cruise bij Captain Cruise!

Denkt u er over binnenkort een cruise te boeken? Bekijk dan direct de verschillende cruises, vaargebieden, rederijen en bestemmingen van Captain Cruise. Hier bent u zeker van de beste prijsgarantie en de hoogst gewaardeerde service in de cruise branche. Wij sturen u bekwaam door de zee van cruise vakanties. U boekt betrouwbaar online en...

Lees meer

Puntarenas

Hoofdstad van de grootste provincie van Costa Rica met de gelijknamige naam. Wandel gezellig over de boulevard en langs de vele winkeltjes en cafeetjes. Puntarenas (90.000 inwoners) ligt aan de Stille Oceaan en was in de vorige eeuw de belangrijkste haven van Costa Rica voor export van koffie. Het vrijwel ondoordringbare gebergte tussen de hoofdstad en de Caribische kust, maakte transport onmogelijk. Pas in 1890, met het in gebruik nemen van de spoorlijn naar Limón, werd vervoer in die richting eenvoudiger. Tot nu toe werd de koffie uit de centrale vallei met ossenkarren naar Puntarenas vervoerd en vervolgens per schip naar Kaap Hoorn rondom Zuid-Amerika vervoerd naar Europa. De koffiehandel vanuit Puntarenas kwam tot stand nadat de Engelse kapitein William le Lacheur in 1843 de haven binnenvoer, zonder geld en met een lege boot. Omdat er in dat jaar een overschot aan koffie was geproduceerd, kreeg hij op voorschot een lading koffiebonen mee naar Engeland. Twee jaar later kwam hij terug met het verdiende geld en startte een lucratieve handel. De haven is niet belangrijk meer sinds in 1981 de nieuwe zeehaven is geopend bij Puerto Caldera. Puntarenas ligt op een zandtong die 8 km lang maar slechts enkele honderden meters breed is. Aan de zuidzijde loopt langs het strand de Paseo de los Turistas. Hier bevinden zich verschillende eethuisjes. Het strand ziet er niet echt schoon uit. In de droge tijd is de stad heet, maar levendig en vol met mensen. In het Casa de la Cultura worden concerten gegeven en toneelstukken uitgevoerd. In de regentijd is Puntarenas grotendeels verlaten, maar wel een stuk koeler. Het busstation in Puntarenas is bij de Paseo de las Turistas en Calle 2. De busrit naar San José duurt twee uur. Er vertrekt twee maal per dag een bus naar Jaco. Vanuit San José is dit het dichtstbijzijnde strand en daardoor populair bij jonge Ticos. Zwemmen wordt hier echter afgeraden vanwege de sterke stroming en de vervuiling. Er zijn nogal wat surfers die Jaco als basis gebruiken om allerlei goede surfstranden in de omgeving te bezoeken. 7 km ten noorden van Jaco ligt het Playa Herradura. Zowel het zwarte zandstrand als de stroming is een stuk rustiger. Er zijn veerboten naar het Nicoya schiereiland. Naar Playa Naranjo vertrekt van Calle 3, Avenida 31. Er zijn vier afvaarten per dag (ca. 1 dollar per persoon). De veerboot naar Paquera vertrekt vanaf Calle 3, aan de noordzijde. De mooie overtocht duurt een uur en onderweg passeert u een aantal eilandjes met zeevogelkolonies.

Zoek op datum

Vertrek van
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Vertrek tot
RadDatePicker
Open the calendar popup.

Er zijn geen cruises die aan uw wensen voldoen, pas uw zoekopdracht aan.

Cruise Awards vol trots ontvangen

Cruise Awards vol trots ontvangen

Captaincruise.nl deed een uitgebreid consumentenonderzoek naar de sterke punten van de diverse rederijen. Hieraan hebben ruim duizend Captain Cruise passagiers deelgenomen, reden genoeg om een Award uit te reiken aan de rederijen met de allerhoogste scores.

Lees verder

Telegraaf prijst Captain Cruise inzake fooien

Telegraaf prijst Captain Cruise inzake fooien

In de Telegraaf van 21 september 2013 stond een column over cruisen, waarbij het initiatief van Captain Cruise om duidelijkheid in fooien aan te pakken, wordt geprezen.

Lees verder

Fam. Derksen wint gratis cruise met beoordeling

Fam. Derksen wint gratis cruise met beoordeling

Mijnheer en mevrouw Derksen uit Utrecht hebben met hun beoordeling van Captain Cruise de gratis cruise gewonnen. Zij reageerden enthousiast toen Captain Cruise bij hen aan belde met de mededeling dat het lot op hen was gevallen.

Lees verder

Onze belofte

Bij Captain Cruise boekt u betrouwbaar online en betaalt u veilig via I-Deal.
Onze klanttevredenheid wordt
beoordeeld met een 9+.
Bel 088 – 501 8 501 voor
advies van onze
deskundige crew!

Voorstel op maat

Neem contact op met onze cruise experts voor een voorstel op maat.
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten