Boek een onvergetelijke cruise bij Captain Cruise!

Denkt u er over binnenkort een cruise te boeken? Bekijk dan direct de verschillende cruises, vaargebieden, rederijen en bestemmingen van Captain Cruise. Hier bent u zeker van de beste prijsgarantie en de hoogst gewaardeerde service in de cruise branche. Wij sturen u bekwaam door de zee van cruise vakanties. U boekt betrouwbaar online en betaalt...

Lees verder

Prinsendam

Cruiseschip de Prinsendam: het beroemde wereldcruise schip

Ieder jaar vertekt het cruiseschip de Prinsendam in januari voor haar wereldcruise van maar liefst 3 maanden! Aan boord allerlei ontspannen mensen uit alle windstreken van de wereld met altijd een flink aantal Nederlanders. U ontmoet leuke persoonlijkheden, prima bridgepartners en gezellige reisgenoten. En is bijna 100 dagen voor u te veel, dan boekt u toch een deel van de wereldcruise op cruiseschip Prinsendam?

De lieveling van Holland America Line

Cruiseschip de Prinsendam is de lieveling van vele passagiers en crewleden. Al jaren lang een charmant cruiseschip dat vroeger voer onder de naam Royal Viking Sun. In 2002 na een Prinsendamgrondige renovatie, onder de vlag van Holland America Line gekomen.
Brede teakhouten promenadedekken met teakhouten dekstoelen kenmerken dit ranke en elegante cruiseschip. Het interieur is ruim van opzet en het schip is bijzonder smaakvol ingericht. Populaire ontmoetingsplaats is de Crow’s Nest Bar met uitzicht over het voorschip. Er is tevens een aparte lounge voor pijp- en sigarenrokers voorzien van een marmeren open haard.

De hutten zijn ruim en hebben allemaal een inloop garderobekast, tv, video, grote spiegels en een haardroger. Vers fruit treft u in iedere hut aan. De service van de Filippijnse en Indonesische bemanning is vriendelijk en voorkomend.

Klein maar heel fijn

Cruiseschip de Prinsendam is met afstand het kleinste schip in de vloot van de Holland America Line. Daardoor is het cruiseschip in staat aan te leggen in havens die grotere cruiseschepen links moeten laten liggen.
De ruimte per passagier is bovengemiddeld. Het aantal gezellige hoekjes en kleine zitjes is verrassend hoog. Het is belangrijk om te weten dat het cruiseschip de Prinsendam zich in vele opzichten onderscheidt van de andere cruiseschepen. Een algemeen hogere standaard, maar bijvoorbeeld een disco zult u aan boord tevergeefs zoeken.

Enkele karakteristieke kenmerken:  

 • Veel suites met veranda     
 • Veel privileges behorende bij de suites : butler, laundry service, privé party’s, etc.
 • Stijlvolle ambiance
 • Lezingen en workshops
 • Kunstgalerie
 • Dineren op hoog culinair niveau
 • Maar liefst 145 staterooms met veranda 

Cruiseschip de Prinsendam: er gaat een wereld voor u open!

Kenmerken

Bouwjaar
Bouwjaar van het schip/laatste grote renovatie:2002
Passagiers
Maximum aantal passagiers:793
Dekken
Aantal dekken:8
Vorige namen
Vorige naam:Royal Viking Sun
Geschikt voor mindervaliden
Geschikt voor mindervaliden:goed


Rolstoevriendelijke hutten
hutten geschikt voor rolstoelen6 + 2 suites


Technische gegevens
Bruto Tonnage:38.000 (BRT)
Lengte:205 (m)
Breedte:28 (m)
Diepte:7.2 (m)
Kruissnelheid:21 (knopen)
Voltage:110/220 (V)
Faciliteiten
Liften:4
Zwembaden:2
Aantal restaurants:3
Specialiteiten restaurants:ja
Pinaccle Grill, reserveren verplichtBioscoop:ja
Kinderfaciliteiten:nee


Casino:ja
Discotheek:nee
Bemanning
Nationaliteit officieren:Europees


Aantal bemanningsleden:460


Onderstaande foto's en video's zijn door Captain Cruise en haar klanten beschikbaar gesteld.
Wij stellen het zeer op prijs ook uw foto's en video's hier te presenteren.
Klik hier om uw foto's en/of video's in te zenden.

Video's

Zoek op datum

Vertrek van
Open the calendar popup.
Vertrek tot
Open the calendar popup.
10 dagen Europa cruise met de Prinsendam 8,2

Vertrek op 19 april 2015. Op deze 10-daagse cruise met het cruiseschip de Prinsendam doet u de volgende havens aan: Istanbul, Constanta, Varna, Mytilene, Mykonos, Marmaris, Santorini, Piraeus (Athene).

van € 809,- nu vanaf € 697,-
De te verwachten fooien: $ 103,50 p.p. (i)
9 dagen Europa cruise met de Prinsendam 8,2

Vertrek op 28 april 2015. Op deze 9-daagse cruise met het cruiseschip de Prinsendam doet u de volgende havens aan: Piraeus (Athene), Katakolon, Itea (Delphi), Corfu, Giardini di Naxos (Taormina), Napels, Rome/Civitavecchia.

van € 752,- nu vanaf € 697,-
De te verwachten fooien: $ 92,00 p.p. (i)
16 dagen Europa cruise met de Prinsendam 8,2

Vertrek op 9 november 2015. Op deze 16-daagse cruise met het cruiseschip de Prinsendam doet u de volgende havens aan: Rome/Civitavecchia, Cartagena, Malaga, Cadiz, Funchal / Madeira, Porto Santo, Ft. Lauderdale.

van € 911,- nu vanaf € 797,-
De te verwachten fooien: $ 172,50 p.p. (i)
13 dagen Europa cruise met de Prinsendam 8,2

Vertrek op 16 september 2015. Op deze 13-daagse cruise met het cruiseschip de Prinsendam doet u de volgende havens aan: IJmuiden, Lorient, La Rochelle, Bordeaux, Bilbao, Lissabon, Gibraltar, Malaga, Barcelona.

van € 1.752,- nu vanaf € 1.247,-
De te verwachten fooien: $ 138,00 p.p. (i)
15 dagen Europa cruise met de Prinsendam 8,2

Vertrek op 6 mei 2015. Op deze 15-daagse cruise met het cruiseschip de Prinsendam doet u de volgende havens aan: Rome/Civitavecchia, Alicante, Malaga, Gibraltar, Portimao, Lissabon, Oporto (Porto), Bordeaux, Brest, Portland, Zeebrugge, IJmuiden.

van € 1.510,- nu vanaf € 1.297,-
De te verwachten fooien: $ 161,00 p.p. (i)
18 dagen Europa cruise met de Prinsendam 8,2

Vertrek op 19 april 2015. Op deze 18-daagse cruise met het cruiseschip de Prinsendam doet u de volgende havens aan: Istanbul, Varna, Constanta, Odessa, Sewastopol, Mytilene, Piraeus (Athene), Katakolon, Itea (Delphi), Corfu, Giardini di Naxos (Taormin ...

van € 1.614,- nu vanaf € 1.396,-
De te verwachten fooien: $ 195,50 p.p. (i)
15 dagen Europa cruise met de Prinsendam 8,2

Vertrek op 19 mei 2016. Op deze 15-daagse cruise met het cruiseschip de Prinsendam doet u de volgende havens aan: Ft. Lauderdale, Bermuda, Horta, Azoren, Portland, Zeebrugge, IJmuiden.

nu vanaf € 1.397,-
De te verwachten fooien: $ 161,00 p.p. (i)
13 dagen Europa cruise met de Prinsendam 8,2

Vertrek op 30 maart 2016. Op deze 13-daagse cruise met het cruiseschip de Prinsendam doet u de volgende havens aan: Piraeus (Athene), Kavala, Istanbul, Mytilene, Kusadasi, Katakolon, Corfu, Durrës, Kotor, Venetië.

van € 1.619,- nu vanaf € 1.496,-
De te verwachten fooien: $ 138,00 p.p. (i)
15 dagen Europa cruise met de Prinsendam 8,2

Vertrek op 1 juli 2015. Op deze 15-daagse cruise met het cruiseschip de Prinsendam doet u de volgende havens aan: IJmuiden, Århus, Kopenhagen, Tallinn, St. Petersburg, Helsinki, Stockholm, Visby, Warnemünde, Kiel, IJmuiden.

van € 2.011,- nu vanaf € 1.596,-
De te verwachten fooien: $ 161,00 p.p. (i)
18 dagen Europa cruise met de Prinsendam 8,2

Vertrek op 3 november 2016. Op deze 18-daagse cruise met het cruiseschip de Prinsendam doet u de volgende havens aan: Rome/Civitavecchia, Barcelona, Cartagena, Malaga, Sevilla, Lissabon, Funchal / Madeira, Ft. Lauderdale.

nu vanaf € 1.596,-
De te verwachten fooien: $ 195,50 p.p. (i)
15 dagen Europa cruise met de Prinsendam 8,2

Vertrek op 28 september 2015. Op deze 15-daagse cruise met het cruiseschip de Prinsendam doet u de volgende havens aan: Barcelona, Toulon, Calvi, Corsica, Olbia, Rome/Civitavecchia, Napels, Durrës, Corfu, Itea (Delphi), Katakolon, Kusadasi, Patmos, Piraeu ...

nu vanaf € 1.646,-
De te verwachten fooien: $ 161,00 p.p. (i)
15 dagen Europa cruise met de Prinsendam 8,2

Vertrek op 19 augustus 2015. Op deze 15-daagse cruise met het cruiseschip de Prinsendam doet u de volgende havens aan: IJmuiden, Kiel, Bornholm, Gdansk (Danzig), Klaipeda, St. Petersburg, Helsinki, Stockholm, Visby, Warnemünde, Kopenhagen, IJmuiden.

van € 2.011,- nu vanaf € 1.647,-
De te verwachten fooien: $ 161,00 p.p. (i)

Cruise Awards vol trots ontvangen

Cruise Awards vol trots ontvangen

Captaincruise.nl deed een uitgebreid consumentenonderzoek naar de sterke punten van de diverse rederijen. Hieraan hebben ruim duizend Captain Cruise passagiers deelgenomen, reden genoeg om een Award uit te reiken aan de rederijen met de allerhoogste scores.

Lees verder

Summer Sale! Gratis dranken en kindtarieven van € 1

Summer Sale! Gratis dranken en kindtarieven van € 1

Captain Cruise biedt u speciale tarieven voor de zomervakantie van uw leven! Wij nodigen u uit op een buitengewone cruisevakantie. En met deze lage tarieven wordt het tijd om uw droom in vervulling te brengen.

Lees verder

Captain Cruise uw mening geven = korting krijgen

Captain Cruise uw mening geven =               korting krijgen

Steeds meer vakantiegangers delen hun reiservaringen. Hun beoordelingen zijn een bron van informatie voor degenen die zich op een cruise oriënteren. Op de website van Captain Cruise staan inmiddels honderden beoordelingen over specifieke cruiseschepen dankzij onze klanten.

Lees verder

Telegraaf prijst Captain Cruise inzake fooien

Telegraaf prijst Captain Cruise inzake fooien

In de Telegraaf van 21 september 2013 stond een column over cruisen, waarbij het initiatief van Captain Cruise om duidelijkheid in fooien aan te pakken, wordt geprezen.

Lees verder

Fam. Derksen wint gratis cruise met beoordeling

Fam. Derksen wint gratis cruise met beoordeling

Mijnheer en mevrouw Derksen uit Utrecht hebben met hun beoordeling van Captain Cruise de gratis cruise gewonnen. Zij reageerden enthousiast toen Captain Cruise bij hen aan belde met de mededeling dat het lot op hen was gevallen.

Lees verder

Hollands tintje bij HAL

Hollands tintje bij HAL

Cruisen zit bij iedereen van Captain Cruise in het bloed. Zo werkt Eline Kuijs, ja dochter van onze directeur Michel Kuijs, bij HAL als excursie-medewerkster. Reden voor het vakblad TravMagazine om haar te interviewen. Lees meer over Nederlandse reisbegeleiding bij HAL en/of bel met 088-501 8 501 om snel nog zo'n (last minute) cruise te boeken.

Lees verder

Stunten met reserveringskosten?

Stunten met reserveringskosten?

Sommige cruisesites melden de laatste tijd geen kosten voor een reservering te rekenen, tijdelijk wel te verstaan. Alsof dat zo uitzonderlijk is!?! Captain Cruise heeft nog nooit reserveringskosten gerekend bij online boekingen. Daarnaast hanteren wij de Laagste Prijs Garantie. Goedkoper kan niet!

Lees verder

Nieuw cruiseschip voor Holland America Line in 2016

Nieuw cruiseschip voor Holland America Line in 2016

Het nieuwe cruiseschip van Holland America Line zal op 15 februari 2016 worden opgeleverd. Een naam voor het nieuwe cruiseschip is nog niet bekend maar zal in ieder geval eindigen met ‘-dam’, net als alle andere schepen. Het zal het grootste schip van de vloot worden, dat plaats gaat bieden aan 2.660 passagiers.

Lees verder

Holland America Line start met eigen charters

Holland America Line start met eigen charters

Dit najaar vangt Holland America Line aan met eigen charters naar populaire opstapsteden in Europa. De vluchten naar onder andere Barcelona, Rome en Athene zullen worden uitgevoerd door Transavia. Deze pakketreizen zijn nu in ontwikkeling voor komend najaar. Zodra deze boekbaar zijn, maken wij dit in onze nieuwsbrief kenbaar (meldt u hierboven aan).

Lees verder

Tot 19 maart: Gratis all inclusive drankpakket bij balkonhut bij MSC

Tot 19 maart: Gratis all inclusive drankpakket bij balkonhut bij MSC

Als u voor 19 maart een lentecruise boekt op de MSC Preziosa, Splendida, Orchestra of Fantasia ontvangt u een gratis drankenpakket aan boord. Dat maakt uw toch al volledige cruise tot een echte all-inclusive ervaring van grote klasse.

Lees verder

Sortering

Verfijn uw zoekopdracht

Vertrekhaven Vaargebieden Aantal dagen Maand Vakantieperiode Rederij Thema's
Prinsendam

Wat vinden anderen

8,2
8,2 Storm overleefd

Op zondag 10 augustus zijn we in IJmuiden aan boord van ......

Nettie en Wim Meijer

Onze belofte

Bij Captain Cruise boekt u betrouwbaar online en betaalt u veilig via I-Deal.
Onze klanttevredenheid wordt
beoordeeld met een 9+.
Bel 088 – 501 8 501 voor
advies van onze
deskundige crew!

Voorstel op maat

Neem contact op met onze cruise experts voor een voorstel op maat.
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten