Wie zijn wij?

De naam zegt het al: het is uw kapitein op cruisegebied. Captain Cruise stuurt u bekwaam door de zee van duizenden cruisevakanties, hij laat u betrouwbaar online boeken en hij zorgt er voor dat u de laagste prijs betaalt. Captain Cruise is een initiatief van ervaren mensen uit de reiswereld en de internetscene. Zij verbaasden zich dat...

Lees verder

Ons cruise aanbod voor Noord Europa

Scandinavië / Noord-Europa cruises

Een cruise langs de mooiste plekjes van Scandinavië is voor de meeste Nederlanders de mooiste cruise die je kunt maken. En terecht, Noord-Europa heeft zo veel te bieden! Leuke, interessante steden als Kopenhagen, Oslo, Helsinki, Stockholm en niet te vergeten Sint Petersburg. Prachtige natuurgebieden als de noorse fjorden, de Zweedse scherenkust en de Noordkaap. En een in de zomer aangenaam klimaat om een topcruise te maken over de Oostzee of door Scandinavië.

De meeste cruises in Scandinavië worden gecombineerd met een bezoek aan Sint Petersburg. Vaak wordt dan ook Tallinn en Duitsland aangedaan. Maar een cruise die alleen Scandinavië bezoekt, is minstens zo interessant. U kunt hierbij kiezen voor een cruise langs de Noorse fjordenkust of voor een cruise welke meerdere Scandinavische landen bezoekt.

Bijna alle cruisevakanties naar Scandinavië kunt u eenvoudig in Nederland beginnen. Dit draagt veel bij aan de populariteit van deze cruises. 

Fjorden en natuur in Scandinavië

De fjorden maken de cruises naar Scandinavië extra bijzonder. U voelt zich klein als u tussen de immense bergwanden het achterland in vaart. Uw cruiseschip dat toch behoorlijk uit de kluiten is gewassen, lijkt hier een klein bootje.

Als u geen echte fjorden-cruise boekt, maar bijvoorbeeld wel Oslo op het programma van uw cruise heeft staan, pakt u één van de mooiste fjorden mee.

Je zou de Noorse fjorden natuurkunst kunnen noemen. Uitgeslepen door gletsjers in de ijstijd vormen zij de mooiste ongerepte reisbestemming van Scandinavië. En dat zo dicht bij ons eigen Nederland. Met een cruiseschip kunt u binnen 48 uur van dit natuurwonder genieten.

De scherenkust kunt u bewonderen als u naar de mooiste stad van Scandinavië vaart: Stockholm. Tip: uw cruiseschip legt ’s  morgens bijna altijd op tijd aan. Dat is meestal ook zo in Stockholm. Daarvoor vaart het schip uren tussen duizenden eilandjes door. Sta vroeg op en aanschouw dit natuurfenomeen terwijl de zon op komt. Onvergetelijk, net zo als het meeste tijdens uw cruise door Scandinavië!

Noord-Europa cruise

Het Russische Sint Petersburg is vaak de favoriet op cruises door de Oostzee. Terecht, maar het doet wellicht de fraaie steden van Scandinavië te kort. En denk ook aan de ándere kant van de Oostzee: aan Riga en het beeldschone Tallinn bijvoorbeeld, waar u zich in de middeleeuwen zult wanen. En ja, Sint Petersburg, de parel van de Oostzee, is met zijn Hermitage een plek waar u alleen vanwege de kunstschatten al weken zou kunnen doorbrengen.

Laat u eens voorlichten over welke cruise het beste bij u past. Na een kort telefoongesprek kunnen de cruise-experts van Captain Cruise al vertellen welke route u in Noord-Europa het beste kan doen: de Oostzee met Sint Petersburg, de Noorse fjorden of bijvoorbeeld een apart deel van Scandinavië.

Zoek op datum

Vertrek van
Open the calendar popup.
Vertrek tot
Open the calendar popup.
5 dagen Europa cruise met de MSC Sinfonia 8,4

Vertrek op 5 september 2015. Op deze 5-daagse cruise met het cruiseschip de MSC Sinfonia doet u de volgende havens aan: Kopenhagen, Warnemünde, Gothenburg, Amsterdam.

vanaf € 279,-
De te verwachten fooien: € 34,00 p.p. (i)
5 dagen Europa cruise met de AIDAdiva 8,6

Vertrek op 4 mei 2015. Op deze 5-daagse cruise met het cruiseschip de AIDAdiva doet u de volgende havens aan: Hamburg, Oslo, Kopenhagen, Warnemünde.

vanaf € 438,-
De te verwachten fooien: € 0,00 p.p. (i)
5 dagen Europa cruise met de MSC Orchestra 8,4

Vertrek op 12 mei 2015. Op deze 5-daagse cruise met het cruiseschip de MSC Orchestra doet u de volgende havens aan: Kiel, Kopenhagen, Oslo, Gothenburg, Kiel.

Extra's
  • Fly & cruise beschikbaar (i) Aanvullende keuze beschikbaar voor een vlucht en transfer naar beginpunt en van eindpunt cruise.
vanaf € 489,-
De te verwachten fooien: € 34,00 p.p. (i)
5 dagen Europa cruise met de AIDAluna 9,1

Vertrek op 16 april 2015. Op deze 5-daagse cruise met het cruiseschip de AIDAluna doet u de volgende havens aan: Hamburg, Oslo, Kopenhagen, Kiel.

vanaf € 539,-
De te verwachten fooien: € 0,00 p.p. (i)
5 dagen Europa cruise met de AIDAluna 9,1

Vertrek op 20 april 2015. Op deze 5-daagse cruise met het cruiseschip de AIDAluna doet u de volgende havens aan: Kiel, Gothenburg, Kopenhagen, Kiel.

vanaf € 539,-
De te verwachten fooien: € 0,00 p.p. (i)
7 dagen Europa cruise met de MSC Orchestra 8,4

Vertrek op 19 september 2015. Op deze 7-daagse cruise met het cruiseschip de MSC Orchestra doet u de volgende havens aan: Kiel, Kopenhagen, Cherbourg, Vigo, Lissabon.

vanaf € 539,-
De te verwachten fooien: € 51,00 p.p. (i)
5 dagen Europa cruise met de AIDAluna 9,1

Vertrek op 24 april 2015. Op deze 5-daagse cruise met het cruiseschip de AIDAluna doet u de volgende havens aan: Kiel, Oslo, Kopenhagen, Kiel.

vanaf € 549,-
De te verwachten fooien: € 0,00 p.p. (i)
5 dagen Europa cruise met de AIDAluna 9,1

Vertrek op 28 april 2015. Op deze 5-daagse cruise met het cruiseschip de AIDAluna doet u de volgende havens aan: Kiel, Gothenburg, Kopenhagen, Kiel.

vanaf € 549,-
De te verwachten fooien: € 0,00 p.p. (i)
5 dagen Europa cruise met de AIDAdiva 8,6

Vertrek op 8 mei 2015. Op deze 5-daagse cruise met het cruiseschip de AIDAdiva doet u de volgende havens aan: Warnemünde, Gothenburg, Kopenhagen, Warnemünde.

vanaf € 589,-
De te verwachten fooien: € 0,00 p.p. (i)
15 dagen Europa cruise met de Norwegian Star 8,0

Vertrek op 27 april 2015. Op deze 15-daagse cruise met het cruiseschip de Norwegian Star doet u de volgende havens aan: Miami, Ponta Delgada, Azoren, Dover, Amsterdam, Kopenhagen.

Extra's
  • Kies uw actie: vanaf buitenhut (i) Geldig voor nieuwe boekingen gemaakt van 8 januari 2015 t/m 27 februari 2015. Wanneer u een buitenhut, balkonhut of mini suite boekt, kunt u kiezen uit één van de volgende acties: een boordtegoed van $200 per hut of een Ultimate Dining Package t.w.v. $89 - $349. Het boordtegoed kan niet worden uitgekeerd in contant geld en is niet overdraagbaar. Wanneer u kiest voor het Ultimate Dining Package ontvangt elke 3e t/m 8e persoon van 13 jaar of ouder die in dezelfde hut verblijft ook dit pakket. Wanneer u een Suite of een Haven Suite boekt, ontvangt u allebei de acties en bedraagt het boordtegoed niet $200 maar $300 per suite. Binnenhutten zijn uitgesloten van deze actie. De actie kan niet gecombineerd worden met andere acties, -aanbiedingen en –kortingen. Annuleren en opnieuw inboeken is niet toegestaan. Bij het wijzigen van de reis kunnen mogelijke extra’s komen te vervallen. Onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Kijk voor een uitgebreid en compleet overzicht van het drankenpakket en het dineerpakket op www.cruisetravel.nl/acties/
vanaf € 598,-
De te verwachten fooien: $ 181,30 p.p. (i)
12 dagen Europa cruise met de Costa Pacifica 7,7

Vertrek op 7 september 2015. Op deze 12-daagse cruise met het cruiseschip de Costa Pacifica doet u de volgende havens aan: Kiel, Amsterdam, Dover, Cherbourg, Vigo, Lissabon, Cadiz, Malaga, Savona.

vanaf € 599,-
De te verwachten fooien: € 93,50 p.p. (i)
5 dagen Europa cruise met de AIDAluna 9,1

Vertrek op 3 juni 2015. Op deze 5-daagse cruise met het cruiseschip de AIDAluna doet u de volgende havens aan: Kiel, Gothenburg, Kopenhagen, Kiel.

vanaf € 609,-
De te verwachten fooien: € 0,00 p.p. (i)

Cruise Awards vol trots ontvangen

Cruise Awards vol trots ontvangen

Captaincruise.nl deed een uitgebreid consumentenonderzoek naar de sterke punten van de diverse rederijen. Hieraan hebben ruim duizend Captain Cruise passagiers deelgenomen, reden genoeg om een Award uit te reiken aan de rederijen met de allerhoogste scores.

Lees verder

Gratis zakgeld voor uw cruise vanuit IJmuiden!

Gratis zakgeld voor uw cruise vanuit IJmuiden!

Voor de afvaarten van de MSC Opera in juli, augustus en september 2014 hebben we voor u een mooie extra! Ontvang tot € 100 per persoon aan zakgeld ter besteding tijdens uw cruise! Een heerlijke massage, een lekkere cocktail, een exclusief diner in een specialiteiten restaurant, het is aan u!

Lees verder

Telegraaf prijst Captain Cruise inzake fooien

Telegraaf prijst Captain Cruise inzake fooien

In de Telegraaf van 21 september 2013 stond een column over cruisen, waarbij het initiatief van Captain Cruise om duidelijkheid in fooien aan te pakken, wordt geprezen.

Lees verder

Fam. Derksen wint gratis cruise met beoordeling

Fam. Derksen wint gratis cruise met beoordeling

Mijnheer en mevrouw Derksen uit Utrecht hebben met hun beoordeling van Captain Cruise de gratis cruise gewonnen. Zij reageerden enthousiast toen Captain Cruise bij hen aan belde met de mededeling dat het lot op hen was gevallen.

Lees verder

Hollands tintje bij HAL

Hollands tintje bij HAL

Cruisen zit bij iedereen van Captain Cruise in het bloed. Zo werkt Eline Kuijs, ja dochter van onze directeur Michel Kuijs, bij HAL als excursie-medewerkster. Reden voor het vakblad TravMagazine om haar te interviewen. Lees meer over Nederlandse reisbegeleiding bij HAL en/of bel met 088-501 8 501 om snel nog zo'n (last minute) cruise te boeken.

Lees verder

Stunten met reserveringskosten?

Stunten met reserveringskosten?

Sommige cruisesites melden de laatste tijd geen kosten voor een reservering te rekenen, tijdelijk wel te verstaan. Alsof dat zo uitzonderlijk is!?! Captain Cruise heeft nog nooit reserveringskosten gerekend bij online boekingen. Daarnaast hanteren wij de Laagste Prijs Garantie. Goedkoper kan niet!

Lees verder

Opstappen in Nederland: een ontspannen begin!

Opstappen in Nederland:        een ontspannen begin!

Dit komende zomerseizoen doen weer een groeiend aantal cruiseschepen Nederland aan. Dit betekent dat u zowel in Amsterdam, als in Rotterdam en IJmuiden kunt inschepen voor uw cruise. Geen lange wachttijden, dure vliegtickets, of bagagelimiet. U kunt dus gelijk van uw cruise genieten. Wat een gemak! Lees verder voor een volledig overzicht van alle afvaarten.

Lees verder

Tot 19 maart: Gratis all inclusive drankpakket bij balkonhut bij MSC

Tot 19 maart: Gratis all inclusive drankpakket bij balkonhut bij MSC

Als u voor 19 maart een lentecruise boekt op de MSC Preziosa, Splendida, Orchestra of Fantasia ontvangt u een gratis drankenpakket aan boord. Dat maakt uw toch al volledige cruise tot een echte all-inclusive ervaring van grote klasse.

Lees verder

Captain Cruise maakt fooien inzichtelijk

Captain Cruise maakt fooien inzichtelijk

Captain Cruise heeft een module ontwikkeld die de fooien direct op haar website weergeeft. Het systeem is uniek in de wereld. Punt is niet alleen dat sommige rederijen geen en andere wel fooien in rekening brengen. De manier waarop de fooien berekend worden is soms ronduit onoverzichtelijk. De komende dagen wordt het systeem geoptimaliseerd.

Lees verder

Captain Cruise strijdt voor duidelijkheid in cruiseprijzen

Captain Cruise strijdt voor duidelijkheid in cruiseprijzen

Captain Cruise is voor een goed inkomen voor personeel op cruiseschepen. Dit dient transparante tarieven niet in de weg te staan. Of fooien in de prijs zitten, verschilt per rederij. Daardoor is 't bij boeken appels en peren vergelijken. Captain Cruise zond een open brief naar de Dutch Cruise Council.

Lees verder

Verfijn uw zoekopdracht

Vertrekhaven Vaargebieden Aantal dagen Maand Vakantieperiode Rederij Schepen Thema's Landen

Onze belofte

Bij Captain Cruise boekt u betrouwbaar online en betaalt u veilig via I-Deal.
Onze klanttevredenheid wordt
beoordeeld met een 9+.
Bel 088 – 501 8 501 voor
advies van onze
deskundige crew!

Voorstel op maat

Neem contact op met onze cruise experts voor een voorstel op maat.
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten