Wie zijn wij?

De naam zegt het al: het is uw kapitein op cruisegebied. Captain Cruise stuurt u bekwaam door de zee van duizenden cruisevakanties, hij laat u betrouwbaar online boeken en hij zorgt er voor dat u de laagste prijs betaalt. Captain Cruise is een initiatief van ervaren mensen uit de reiswereld en de internetscene. Zij verbaasden zich dat...

Lees verder

Holland America Line (HAL)

Holland America Line (HAL)
Al bijna anderhalve eeuw biedt Holland America Line cruises aan over de gehele wereld. HAL zorgt ervoor dat de gasten hun cruise als een stijlvol avontuur beleven. Om de reis helemaal tot een onvergetelijke ervaring te maken zijn de schepen van alle gemakken voorzien. Ervaart echt genieten...u zelf het ultieme genieten op zee. Dansen, dromen, ontspannen, enerveren, consumeren, verbazen. Onvergetelijke indrukken opdoen in een wereld die echt niet onbereikbaar is. De HAL heeft zelfs zijn eigen eiland Half Moon Cay op de Bahama's. Een halve dag relaxen aan een stukje ongerept tropisch Caribbean in de wereld van Holland America Line.

De schepen  van HAL zijn dusdanig ontworpen dat er volop plekken op de dekken zijn waar u rust kunt vinden. Waar zijn dan al die andere reizigers? Eten, drinken of luieren op een ligbed, op excursie, in het zwembad, in de jacuzzi's of in de sauna. Of ze gaan uit hun dak bij een of ander spel. En als de avond valt -al dan niet formeel gekleed voor een exquise diner- op zoek naar vertier op de talrijke dekken.

Bezoek de shows, waag een gokje in het casino, frequenteer de pianobar, ga shoppen, vergaap u aan de pracht en praal van het Atrium, drink een glas in één van de vele bars, dans het zweet los in de disco. Kortom, geniet op een gastvrij cruiseschip van Holland America Line.

Inspanning en ontspanning

Elke dag aan boord van een Holland America Line cruiseschip brengt u een schat aan cruise-activiteiten en relaxed genieten. Cruisen met HAL is een gelegenheid om elke dag iets nieuws te ondernemen, te ontdekken, te dagdromen, alles of helemaal niets te doen.

Of u nu een work-out in de fitness-center doet, yogales volgt of pilates leert, uzelf verwent met een massage- en spabehandeling in de Greenhouse Spa, Culinair Arts Centerluistert naar muziek, uw e-mail checkt in de Explorations Cafe of een boek leest uit de zeer uitgebreide bibliotheek; er is een perfecte onboard activiteit voor iedereen. Ook heel speciaal en populair zijn de door Culinair Arts Center aangeboden kookdemonstraties, voorproefsessies en kookworkshops.

In elke haven biedt Holland America Line u een uitgebreid Shore Excursies programma van activiteiten. Ziet u zichzelf al, verkennen en ontdekken van kunst, culturele activiteiten, actieve expedities, winkelen en nog veel meer?

Familie cruises Holland America lineClub HAL biedt vele activiteiten voor uw (klein)kinderen in hun eigen ruimte. Te denken val aan; schilderen, indoor games, kunstnijverheid, tekenwedstrijden,  puzzelen, bingo, piraat of schat zoeken, leren golfen, disco- en themafeesten, gezellige strijd in on-deck sportevenementen of lekker een film kijken.

Het publiek

Opvallend en voor vele Nederlanders een prettige ervaring is dat er veel landgenoten aan boord zijn. Het Nederlandse randje van de Holland America Line is voor vele vaderlanders de reden om voor HAL te kiezen. Lekker Nederlands praten in het café of makkelijk een afspraak maken voor een spel bridge. De officieren aan boord zijn ook Nederlanders en zij zijn altijd bereid tot wat extra uitleg.

De Nederlandse families met kinderen en/of (kleinkinderen) laten hun keuze vallen op de nieuwere en grotere schepen zoals de Nieuw Amsterdam, Eurodam, Noordam, Oosterdam, Westerdam en Zuiderdam. Waarbij de senioren sneller zullen kiezen voor o.a. de Amsterdam, Maasdam, Prinsendam, Rotterdam en Ryndam.

Verschillende klassen schepen

HAL biedt u een vloot van topschepen. De laatste jaren is veel aandacht verkregen van het grote publiek door de komst van de zeekastelen Nieuw Amsterdam en Eurodam. Daarnaast hebben de Zuiderdam, Oosterdam en Holland America LineWesterdam ook een ruimere opzet met de bijbehorende faciliteiten. Schepen die nu en dan Rotterdam aandoen en massa's publiek op de been brengen. U heeft keuze uit ruime, stijlvolle schepen en gracieuze, middelgrote schepen. Luxe passagiershutten met 25% extra ruimte en grotere balkons dan bij de vergelijkbare rederijen.  

De kleinere, intieme schepen als de Ryndam en de Rotterdam vertrekken vaak voor interessante routes uit Nederland en hebben soms tot 40% Nederlanders aan boord.

Routes

Holland America Line gaat de hele wereld over. De HAL heeft zelfs zijn eigen eiland Half Moon Cay op de Bahama’s en biedt diverse wereldcruises aan.

Sterkte/zwakte analyse

Sterke punten: Een van oorsprong Nederlandse rederij met gevoel voor stijl en traditie en een hoge dienstverlening met bijna één bemanningslid per twee gasten.
De sfeer van de oude ocean-liners is de basis voor de schepen van HAL. Toch vindt u mooie moderne accenten, zoals internetcafes, 24-uur per dag gratis roomservice, en kookworkshops met chef-koks als chocolatier Jacques Torres. De lijn heeft aangekondigd over te gaan naar een flexibele zitplaatsen programma zodat u in staat bent om te dineren tussen 17:15 uur en 21:00 uur, in plaats van alleen op een toegewezen tijd.

Zwakke punten: Als u niet een traditionele ingestelde reizigers bent, kan het vele antiek aan boord vervelend worden. Echter met de moderne cruiseschepen Nieuw Amsterdam en Eurodam heeft de lijn een grote stap richting een jonger en dynamisch publiek gezet!

Insider tip: Passagiers kunnen nu online inchecken bij Holland America Line.

5 dagen Noord-Amerika cruise met de Zaandam 8,5

Vertrek 5 oktober 2014. Op deze 5-daagse cruise met het cruiseschip de Zaandam doet u de volgende havens aan: Vancouver, Victoria, British Columbia, San Diego.

vanaf € 259,-
De te verwachten fooien: $ 46,00 p.p. (i)
5 dagen Noord-Amerika cruise met de Statendam 8,8

Vertrek 14 mei 2014. Op deze 5-daagse cruise met het cruiseschip de Statendam doet u de volgende havens aan: San Diego, Port Angeles, Washington, Vancouver.

vanaf € 273,-
De te verwachten fooien: $ 46,00 p.p. (i)
6 dagen Noord-Amerika cruise met de Westerdam 9,0

Vertrek 28 september 2014. Op deze 6-daagse cruise met het cruiseschip de Westerdam doet u de volgende havens aan: Vancouver, San Francisco, Philadelphia, San Diego.

vanaf € 314,-
De te verwachten fooien: $ 57,50 p.p. (i)
6 dagen Noord-Amerika cruise met de Statendam 8,8

Vertrek 28 september 2014. Op deze 6-daagse cruise met het cruiseschip de Statendam doet u de volgende havens aan: Vancouver, Seattle, Astoria, Oregon, San Diego.

vanaf € 344,-
De te verwachten fooien: $ 57,50 p.p. (i)
8 dagen Caribbean - Midden-Amerika, Noord-Amerika cruise met de Nieuw Amsterdam 8,3

Vertrek 14 december 2014. Op deze 8-daagse cruise met het cruiseschip de Nieuw Amsterdam doet u de volgende havens aan: Ft. Lauderdale, Half Moon Cay, Montego Bay, Georgetown, Grand Cayman, Costa Maya, Ft. Lauderdale.

vanaf € 447,-
De te verwachten fooien: $ 80,50 p.p. (i)
8 dagen Caribbean - Midden-Amerika, Noord-Amerika cruise met de Maasdam 9,1

Vertrek 12 december 2014. Op deze 8-daagse cruise met het cruiseschip de Maasdam doet u de volgende havens aan: Ft. Lauderdale, Grand Turk, San Juan, Charlotte Amalie, Half Moon Cay, Ft. Lauderdale.

vanaf € 447,-
De te verwachten fooien: $ 80,50 p.p. (i)
8 dagen Caribbean - Midden-Amerika, Noord-Amerika cruise met de Westerdam 9,0

Vertrek tussen 1 november 2014 en 28 maart 2015. Op deze 8-daagse cruise met het cruiseschip de Westerdam doet u de volgende havens aan: Ft. Lauderdale, Grand Turk, San Juan, St. Maarten, Half Moon Cay, Ft. Lauderdale.

vanaf € 447,-
De te verwachten fooien: $ 80,50 p.p. (i)
8 dagen Caribbean - Midden-Amerika, Noord-Amerika cruise met de Eurodam 8,9

Vertrek tussen 16 november 2014 en 15 maart 2015. Op deze 8-daagse cruise met het cruiseschip de Eurodam doet u de volgende havens aan: Ft. Lauderdale, Grand Turk, San Juan, Charlotte Amalie, Half Moon Cay, Ft. Lauderdale.

vanaf € 448,-
De te verwachten fooien: $ 80,50 p.p. (i)
8 dagen Caribbean - Midden-Amerika, Noord-Amerika cruise met de Noordam 8,1

Vertrek 15 december 2014 en 29 december 2014. Op deze 8-daagse cruise met het cruiseschip de Noordam doet u de volgende havens aan: Ft. Lauderdale, Half Moon Cay, Ocho Rios, Georgetown, Grand Cayman, Cozumel, Ft. Lauderdale ...

vanaf € 448,-
De te verwachten fooien: $ 80,50 p.p. (i)
8 dagen Noord-Amerika cruise met de Veendam 9,2

Vertrek tussen 17 mei 2014 en 3 oktober 2015. Op deze 8-daagse cruise met het cruiseschip de Veendam doet u de volgende havens aan: Boston, Bar Harbour, Maine, Halifax, Nova Scotia, Sydney (Cape Breton Island), Charlottetown, ...

vanaf € 458,-
De te verwachten fooien: $ 80,50 p.p. (i)
8 dagen Noord-Amerika cruise met de Statendam 8,8

Vertrek tussen 25 mei 2014 en 14 september 2014. Op deze 8-daagse cruise met het cruiseschip de Statendam doet u de volgende havens aan: Seward, Glacier Bay, Haines, Juneau, Ketchikan, Vancouver.

vanaf € 497,-
De te verwachten fooien: $ 80,50 p.p. (i)
8 dagen Noord-Amerika, Caribbean - Midden-Amerika cruise met de Nieuw Amsterdam 8,3

Vertrek tussen 16 november 2014 en 15 maart 2015. Op deze 8-daagse cruise met het cruiseschip de Nieuw Amsterdam doet u de volgende havens aan: Ft. Lauderdale, Half Moon Cay, Georgetown, Grand Cayman, Cozumel, Key West, Ft. ...

vanaf € 497,-
De te verwachten fooien: $ 80,50 p.p. (i)

Australië & Nieuw-Zeeland: cruiselanden bij uitstek!

Australië & Nieuw-Zeeland: cruiselanden bij uitstek!

Grote afstanden rijden, of telkens vliegen naar de volgende bestemming: dat blijft u met een cruise in Australië allemaal bespaard. Het land Down Under heeft een groeiende cruisemarkt - met een leuke mix van lokale cruisers en cruisers uit vooral Europa, Amerika en China.

Lees verder

Summer Sale! Gratis dranken en kindtarieven van € 1

Summer Sale! Gratis dranken en kindtarieven van € 1

Captain Cruise biedt u speciale tarieven voor de zomervakantie van uw leven! Wij nodigen u uit op een buitengewone cruisevakantie. En met deze lage tarieven wordt het tijd om uw droom in vervulling te brengen.

Lees verder

Bridgecruise vanaf € 817 pp, nog aantal plaatsen 17 mei!

Bridgecruise vanaf € 817 pp, nog aantal plaatsen 17 mei!

We hebben twee prachtige routes vanuit Nederland voor onze nieuwe bridgecruises in 2014. De meest unieke bridgedrives op een prachtig cruiseschip, varend langs fantastische bestemmingen! Dat is in 1 zin wat wij u bieden met onze unieke bridge cruisevakanties. U bent aan boord met een gezellige groep Nederlandse reizigers die allemaal het doel hebben om een heerlijke, luxe cruise vakantie te combineren met hun favoriete kaartsport.

Lees verder

Afvaarten Holland America Line zomer 2015 bekend!

Afvaarten Holland America Line zomer 2015 bekend!

Rond deze periode maken de meeste rederijen hun vaarroutes voor de zomer van 2015 bekend. Holland America Line doet prachtige havens aan, de afvaarten van de zomer 2015 zijn nu boekbaar! U treft alle mogelijkheden op onze website aan.

Lees verder

Geniet van Twee weken SALE bij Captain Cruise

Geniet van Twee weken SALE bij Captain Cruise

De Twee Weken Sale is van start gegaan en loopt t/m 31 maart. Op geselecteerde afvaarten van Holland America Line ontvangt u in deze periode, bovenop de laagste prijsgarantie, een scheepskrediet a $ 50 per persoon (Max $ 100 per stateroom). Tevens hebben we spectaculaire 3de en 4de persoonstarieven op geselecteerde Europa cruises vanaf € 1,-.

Lees verder

Bevaar wereldzeeën met Captain Cruise

Bevaar wereldzeeën met Captain Cruise

CAPTAIN CRUISE LAAT U GRAAG DE WERELD ZIEN! Een wereldcruise: in alle tijd en rust een cruise rond de wereld maken. Daar hing vroeger een extreem hoog prijskaartje aan, maar is sinds een aantal jaren veel aantrekkelijker geworden in prijs. Captain Cruise informeert u graag over de beste en mooiste wereldcruises.

Lees verder

Last minute: 15 dagen Indonesië vanaf € 997 p.p.

Last minute: 15 dagen Indonesië vanaf € 997 p.p.

Wauw, wat een bestemmingen in deze last minute. Ondek Indonesië en bezoek o.a. Jakarta, Bali, Komodo island, Sulawesi en Surabaya. Vertrek 28 februari a.s. vanaf al € 997 per persoon.

Lees verder

Captain Cruise uw mening geven = korting krijgen

Captain Cruise uw mening geven =               korting krijgen

Steeds meer vakantiegangers delen hun reiservaringen. Hun beoordelingen zijn een bron van informatie voor degenen die zich op een cruise oriënteren. Op de website van Captain Cruise staan inmiddels honderden beoordelingen over specifieke cruiseschepen dankzij onze klanten.

Lees verder

Last minute: 11-daagse Fly & Cruise € 597, laatste stoelen!

Last minute: 11-daagse Fly & Cruise € 597, laatste stoelen!

Wees er snel bij voor deze unieke Last Minute, en boek de laatste stoelen! Op 10 november a.s. vertrekt de ms Rotterdam voor een 11-daagse cruise vanuit Athene. U kunt erbij zijn voor al € 597 p.p. inclusief vluchten en transfers.

Lees verder

Captain Cruise en duurzaam toerisme: Green Cruise

Captain Cruise en duurzaam toerisme: Green Cruise

Captain Cruise en duurzaam toerisme: Green Cruise Duurzaamheid speelt terecht een steeds grotere rol bij de keuze van producten en diensten. Captain Cruise maakt in haar beleid van duurzaamheid een speerpunt en introduceert: Green Cruise. Duurzaam toerisme betekent dat mensen en organisaties in de reisbranche, als ook degenen die als reiziger gebruik maken van het reisaanbod, zich bewust zijn van en verantwoordelijkheid nemen voor een schoon milieu, mensen, natuur en cultuur. Dit alles met als doel dat ook in de toekomst onze aarde verschoond blijft van de negatieve effecten die er op de tastbare omgeving zijn.

Lees verder

Verfijn uw zoekopdracht

Selecteer onderwerp Vertrekhaven Vaargebieden Maand Vakantieperiode Schepen Thema's

Onze belofte

Bij Captain Cruise boekt u betrouwbaar online en betaalt u veilig via I-Deal.
Onze klanttevredenheid wordt
beoordeeld met een 9+.
Bel 088 – 501 8 501 voor
advies van onze
deskundige crew!

Voorstel op maat

Neem contact op met onze cruise experts voor een voorstel op maat.
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten