Zoek een cruise:
Cruise St. Tropez

Cruise St. Tropez

St. Tropez Groot in naam maar klein in inwonersaantal, want in St-Tropez wonen slechts 6000 mensen. Al geeft het inwonersaantal een beetje een vertekend beeld, omdat er in St-Tropez veel huizen...

St. Tropez

Groot in naam maar klein in inwonersaantal, want in St-Tropez wonen slechts 6000 mensen. Al geeft het inwonersaantal een beetje een vertekend beeld, omdat er in St-Tropez veel huizen/villa’s worden gebouwd door buitenlanders, die niet als inwonende zijn geregistreerd.

Het plaatsje is vooral bekend als een geliefde plek onder de zogenoemde ‘rich and famous’. Op veel plaatsen in het dorp is ook maar moeilijk te ontsnappen aan de rijkdom. In de haven treft u veel plezierjachten, de één nog groter dan de ander. Ook zijn er veel villa’s en natuurlijk hotels uit een luxe segment. Maar St. Tropez is er natuurlijk niet alleen voor beroemdheden en is voor, de niet jaloers aangelegde, minder rijken, ook zeker goed toeven.

De sfeer in de stad is namelijk heel erg ontspannen en er is een fijne boulevard met een prachtig blauwe baai. Ook zijn er natuurlijk tal van restaurantjes, cafés en terrassen waar u kan genieten van een hapje en een drankje. In St. Tropez zelf vind u geen stranden, daarentegen liggen er vlakbij wel een aantal kleine strandjes die zeer de moeite waard zijn. De meeste zijn echter in handen van particulieren waardoor u voor een strandbezoek entree moet betalen. Natuurlijk zijn er ook gratis stranden in de nabije omgeving, maar reken er wel op dat het hier druk kan zijn. St.Tropez wordt jaarlijks bezocht door ongeveer 5 miljoen mensen. Deze komen echter voornamelijk in de zomer.

Bezienswaardigheden

 • Citadelle. De 16e eeuwse Citadel vindt u ten oosten van de stad, op een heuvel. De citadel heeft een 6 hoekige donjon (middeleeuwse woontoren) en drie ronde torens. De citadelle biedt tegenwoordig vooral een prachtig uitzicht over het dorp, de baai en het achterland. Daarnaast is in de citadelle het Musée Naval gevestigd. Hier kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van St-Tropez en dan met name over de geallieerde landing in 1944.
 • La Maison des Papillons. Vrij vertaald ‘het huis van de vlinder’. Hier vindt u zoals de naam reeds doet vermoeden, vlinders. Hier hebben ze rond de 4500 vlinders welke aan de muur zijn geprikt. De Europese collectie is afkomstig van Dany Lartigue die, op afspraak, rondleidingen verzorgd.
 • Musée de l’Annonciade. Aan het einde van de kade staat de 16e eeuwse kapel die Musée de l’Annonciade herbergt. Dit is het meest indrukwekkende museum dat St-Tropez te bieden heeft en u vindt hier een mooie collectie moderne kunst met ondermeer werken van Matisse, Bonnard, Dufy en Signac.
 • Vieux Port. St-Tropez is gebouwd rond de Vieux Port (oude haven) Hier loopt een schitterende kade waar je zomers over de hoofden kan lopen. Toch heeft de oude kade, ondanks de vele toeristen en plezier jachten, nog altijd een zekere rust en aantrekkingskracht.
 • Vielle Ville. De oude stad (Vielle Ville) is in de zomer gesloten voor auto’s. Dit omdat het met haar kleine straatjes niet erg geschikt is voor autoverkeer. Deze kleine straatjes zijn wel erg sfeervol en u vindt hier oude huizen en chique boetiekjes. In deze wijk ligt ook place des Lices, het grote plein van St-Tropez. Dit plein is een ontmoetingsplaats voor vele inwoners.

Geschiedenis
Het huidige dorp ontstond in 1592, toen er een citadel werd gebouwd omwille van het uitzicht. De naam van St-Tropez, is volgens de legende afkomstig van een martelaar die weigerde zijn christelijke geloof op te geven. Deze martelaar, die luisterde naar de naam Saint Torpes, werd hiervoor onthoofd en zijn lichaam werd in een boot gegooid. De boot met het lichaam van Saint Torpes strandde echter weer spoedig in de baai, die nu luistert naar de naam, Golfe de Saint-Tropez.

St-Tropez groeide rond het jaar 1920 uit tot een trekpleister voor de internationale modewereld. De populariteit van de stad zakte echter weer in door de Tweede Wereldoorlog, waar St-Tropez het centrale punt was voor de geallieerde invasie van Zuid Frankrijk (Operatie Dragoon). Toen de oorlog voorbij was werd de stad spoedig herbouwd en in de oude stijl gerestaureerd. In de jaren ’50 kreeg de stad toen weer internationale bekendheid toen Brigitte Bardot schitterde in de, in St-Tropez opgenomen, film ‘And god created Woman’ (Et Dieu Créa la Femme). Bardot ging hierna zelfs in St-Tropez wonen en sinds dat moment is de populariteit van de plaats gegroeid tot waar het nu is. 

Nuttige tips

Stranden
Op een paar minuten lopen ligt het Plage des Graniers. Andere bekende stranden zijn Tahiti, Moorea, Voile Rouge en Club 55. Als u bij Club 55 uw lunch wilt gebruiken, raden wij u aan deze te reserveren. Tropzian action is een bekend, wit strand dat zich over 6 mijl uitstrekt.

De Pampelone baai is opgedeeld in 35 strandjes van privé eigenaren. De baai ligt op ongeveer 6 kilometer van het centrum van St. Tropez en is gemakkelijk per taxi te bereiken. U vindt er restaurants, bars, boetiekjes, mode shows, zwembaden, tuinen, douche's, sauna's, tennisbanen en een eindeloze stroom van zonaanbidders. Ieder strand heeft zijn eigen karakter.

Winkelen
De modeartikelen die u aantreft in de straten van St. Tropez zijn kopieën van de grote ontwerpers van hun collecties voor het volgende seizoen. Met meer dan 400 winkels, boetiekjes en galerijen is St. Tropez absoluut een winkelparadijs.

Uitgaan

Er zijn vele restaurants en cafés in de oude, smalle straatjes van het stadscentrum te vinden, waaronder:

 • La Marine, 22 Quai Jean Jaures: visspecialiteiten, prijzig
 • La Table du Marche, 38 Reu Clemenceau: heeft een Franse keuken, een kleine gastronomische eetzaal, prijzig
 • L'echalotte, 35 Rue Allard: Franse keuken
 • L'Byblos, in het centrum van de stad: Nouveau cuisine
 • La Renaissance, Square des Lices: Franse en Italiaanse keuken
 • Chez Joseph, Rue du Cepon: Franse keuken.

Ligplaats schip
Uw cruiseschip ligt voor anker en tenderboten zullen u van het schip naar de kade brengen en visa versa. De tenderboten komen direct bij het centrum van Saint Tropez aan bij de Sogecca pier.

Minder informatie
Verfijn uw zoekopdracht

Aantal dagen

Maand

Toon meer

Vakantieperiode

Vaargebieden

Vertrekhaven

Toon meer

Prijs range

Rederijen

Toon meer

Schepen

Toon meer
1 - 10 van 33
Sorteren op:

13 dagen Middellandse Zee cruise met de MS Westerdam

8,8
Vertrek tussen 4 juni 2017 en 8 september 2017 Op deze 13-daagse cruise cruise met het cruiseschip de MS Westerdam doet u de volgende havens aan: Rome (Civitavecchia), Livorno (Pisa/Florence), Monte Carlo, St. Tropez, Ajaccio, Almeria, Ceuta, Marseille, Sète, Barcelona
van € 1899,- nu vanaf: € 1694,-
Prijsniveau aan boord:
De te verwachten fooien: $ 150,- p.p.
4 juni 2017 € 1819,- € 1739,- Bekijk
22 juli 2017 € 1899,- € 1694,- Bekijk
8 september 2017 € 1699,- Bekijk
Bekijk prijzen per afvaart Sluit prijzen per afvaart

13 dagen Middellandse Zee cruise met de MS Westerdam

8,8
Vertrek tussen 4 juni 2017 en 8 september 2017 Op deze 13-daagse cruise cruise met het cruiseschip de MS Westerdam doet u de volgende havens aan: Rome (Civitavecchia), Livorno (Pisa/Florence), Monte Carlo, St. Tropez, Ajaccio, Almeria, Ceuta, Marseille, Sète, Barcelona
nu vanaf: € 1798,-
Prijsniveau aan boord:
De te verwachten fooien: $ 150,- p.p.
4 juni 2017 € 1818,- Bekijk
22 juli 2017 € 1898,- Bekijk
8 september 2017 € 1798,- Bekijk
Bekijk prijzen per afvaart Sluit prijzen per afvaart

10 dagen Middellandse Zee cruise met de Azamara Journey

Vertrek op 29 mei 2017 Op deze 10-daagse cruise cruise met het cruiseschip de Azamara Journey doet u de volgende havens aan: Athene (Piraeus), Santorini, Chania (Kreta), Taormina, Sorrento, Rome (Civitavecchia), Livorno (Pisa/Florence), St. Tropez, Barcelona
nu vanaf: € 1828,-
Prijsniveau aan boord:
De te verwachten fooien: € 0,- p.p.
120.000 Cruises
219 Cruiseschepen
Hulp nodig?
Bel gerust met onze cruise-experts
088 501 8 501(lokaal tarief)

8 dagen Middellandse Zee cruise met de Azamara Quest

Vertrek op 22 juli 2017 en 23 juli 2017 Op deze 8-daagse cruise cruise met het cruiseschip de Azamara Quest doet u de volgende havens aan: Rome (Civitavecchia), Portofino, Monte Carlo, St. Tropez, Marseille, Barcelona
nu vanaf: € 1834,-
Prijsniveau aan boord:
De te verwachten fooien: € 0,- p.p.
22 juli 2017 € 1834,- Bekijk
23 juli 2017 € 1834,- Bekijk
Bekijk prijzen per afvaart Sluit prijzen per afvaart

8 dagen Middellandse Zee cruise met de Azamara Journey

Vertrek op 25 september 2017 Op deze 8-daagse cruise cruise met het cruiseschip de Azamara Journey doet u de volgende havens aan: Barcelona, St. Tropez, Monte Carlo, Santa Margherita, Livorno (Pisa/Florence), Rome (Civitavecchia)
van € 2549,- nu vanaf: € 1937,-
Prijsniveau aan boord:
De te verwachten fooien: € 0,- p.p.

8 dagen Middellandse Zee cruise met de Royal Clipper

9,3
Vertrek op 13 mei 2017 en 7 oktober 2017 Op deze 8-daagse cruise cruise met het cruiseschip de Royal Clipper doet u de volgende havens aan: Cannes, Portofino, Ile Rousse, Calvi, Porto, Sanary sur Mer, St. Tropez
nu vanaf: € 2250,-
Prijsniveau aan boord:
De te verwachten fooien: € 56,- p.p.
13 mei 2017 € 2250,- Bekijk
7 oktober 2017 € 2250,- Bekijk
Bekijk prijzen per afvaart Sluit prijzen per afvaart

8 dagen Middellandse Zee cruise met de Royal Clipper

9,3
Vertrek op 20 mei 2017 Op deze 8-daagse cruise cruise met het cruiseschip de Royal Clipper doet u de volgende havens aan: Cannes, Lerici, Portoferraio , Bonifacio, Ajaccio, Monte Carlo, St. Tropez
nu vanaf: € 2250,-
Prijsniveau aan boord:
De te verwachten fooien: € 56,- p.p.

11 dagen Middellandse Zee cruise met de Sirena

Vertrek op 17 juli 2017 Op deze 11-daagse cruise cruise met het cruiseschip de Sirena doet u de volgende havens aan: Barcelona, St. Tropez, Livorno (Pisa/Florence), Rome (Civitavecchia), Cartagena, Malaga, Cadiz, Lissabon
van € 3159,- nu vanaf: € 2331,-
Prijsniveau aan boord:
De te verwachten fooien: $ 160,- p.p.
Hulp nodig?
Bel gerust met onze cruise-experts
088 501 8 501(lokaal tarief)

8 dagen Middellandse Zee cruise met de Crystal Serenity

Vertrek op 23 september 2018 Op deze 8-daagse cruise cruise met het cruiseschip de Crystal Serenity doet u de volgende havens aan: Rome (Civitavecchia), Portoferraio , Livorno (Pisa/Florence), La Spezia, Monte Carlo, St. Tropez, Marseille
nu vanaf: € 2471,-

11 dagen Middellandse Zee cruise met de Sirena

Vertrek op 7 juli 2017 Op deze 11-daagse cruise cruise met het cruiseschip de Sirena doet u de volgende havens aan: Rome (Civitavecchia), Porto Santo Stefano, La Spezia, Monte Carlo, St. Tropez, Toulon, Port Vendres, Mahon, Ibiza, Valencia, Barcelona
nu vanaf: € 2479,-
Prijsniveau aan boord:
De te verwachten fooien: $ 160,- p.p.