Wie zijn wij?

De naam zegt het al: het is uw kapitein op cruisegebied. Captain Cruise stuurt u bekwaam door de zee van duizenden cruisevakanties, hij laat u betrouwbaar online boeken en hij zorgt er voor dat u de laagste prijs betaalt. Captain Cruise is een initiatief van ervaren mensen uit de reiswereld en de internetscene. Zij verbaasden zich dat...

Lees verder

Ons cruise aanbod voor Europa

Ons cruise aanbod voor Europa
Europa biedt cruisefans de Canarische eilanden, zon en cultuur aan de Middellandse Zee, prachtige steden aan de Oostzee, fjorden, IJsland en nog veel meer

Europa, diversiteit die cruisen zo leuk maakt

Europa, de oude wereld, biedt iedereen die een cruisevakantie wil maken een veelheid aan mogelijkheden. Zonliefhebbers nemen de Canarische Eilanden op in hun reisschema. Cultuurzoekers die ook van de zon houden, gaan voor de Middellandse Zee met eventuele uitstapjes naar de Noord-Afrikaanse kust en de Zwarte Zee. Liefhebbers van natuur die met een paar graden minder genoegen nemen kiezen voor Noord-Europa met de Noorse fjorden en de mooie steden aan de Oostzee. Degenen die het dichter bij huis zoeken boeken een cruise langs West-Europese kusten en varen over Noordzee en Atlantische Oceaan. Iedereen kan genieten van zijn eigen favoriete stukje Europa.

Noord-Europa

Het Russische Sint Petersburg is vaak de favoriet op cruises door de Oostzee. Terecht, maar het doet wellicht andere fraaie steden te kort. Stockholm, schilderachtig Kopenhagen en Helsinki zijn stuk voor stuk de moeite van een
bezoek waard! Maar denk ook aan de ándere Rusland St Petersburgkant van de Oostzee: aan Riga en het beeldschone Tallinn bijvoorbeeld, waar u zich in de middeleeuwen zult wanen. En ja, Sint Petersburg, de parel van de Oostzee, is met zijn Hermitage een plek waar u alleen vanwege de kunstschatten al weken zou kunnen doorbrengen. In de zomer cruisen door de Oostzee is vaak aangenaam van temperatuur. U kunt soms in Nederland op stappen en andere aanmonsterplaatsen zijn ook niet al te ver weg. Eens in uw leven moet u het gezien hebben! De weergaloze schoonheid van de ruige Noorse fjorden. Midzomernacht doorbrengen op de Noordkaap is een onvergetelijke belevenis. Met de magie van IJsland zult zich op een andere planeet wanen! Een cruisereis richting de Poolcirkel is een fenomenale ervaring.

 

West-Europa

Vanuit Amsterdam of Rotterdam wegvaren of er juist aankomen. Een speciale manier van op vakantie gaan of thuiskomen. Tussen deze momenten heeft u mogelijk verschillende delen van het Verenigd Koninkrijk aangedaan. Of u heeft een speciale wijnreis naar onder andere Frankrijk gemaakt met uw cruiseschip.

Frankrijk heeft juwelen langs haar kust. Denk eens aan het rotseiland Saint Malo of wijnstad Bordeaux. Vaar door het Kanaal en zie tegelijkertijd de Franse en Engelse kust. Misschien doet uw cruiseschip wel het kanaaleilanden Guernsey aan.

Portugal Lissabon

Bij Spanje denken we direct aan de Middellandse Zee-kust. Maar de Noord-Spaanse kust is minstens zo interessant. Denk aan de mooie havenstad La Coruna of aan Bilbao met zijn beroemde Guggenheim Museum. Portugal vanaf zee is heel fraai. Legt u aan in Porto of Lissabon dan kunt u genieten van de mooie bouwwerken van Eiffel. Of misschien gaat u wel port proeven of naar de beroemde bibliotheek van Coimbra.

 

Canarische eilanden

Deze zonovergoten eilandengroep wordt vaak aangedaan als onderdeel van een transatlantische cruise. Van hieruit is het de kortste route naar Amerika. Het is echter onterecht om de Canarische eilanden als noodzakelijke tussenstop te zien.

De bij Nederlanders zeer populaire Spaanse eilanden krijgen een heel andere dimensie als u ze vanaf de zee benaderd. Het valt dan goed op hoe bergachtig sommige eilanden zijn. Niet overal is strand. Rotsachtige kusten imponeren u vanaf het dek. Elk eiland heeft zijn eigen karakter en vraagt om ontdekt te worden.

Als voorbeeld Tenerife.Spanje Canarische eilanden Op dit grootste eiland van de Canarische Eilanden kunt u genieten van een spectaculaire en zeer afwisselende natuur. Een bezoek aan dit eiland is een ware openbaring. U ziet bananenplantages, naaldboombossen, lavarotsen, druiventeelt en sfeervolle kleine dorpjes. Het is bij uitstek een wandeleiland en u diverse routes kiezen. En dit alles onder het toeziend oog van de reusachtige slapende vulkaan de Teide, de hoogste berg van Spanje! Laat u eens betoveren door de Canarische eilanden.

 

Middellandse Zee West

De cruises in dit vaargebied kunnen de oost- en zuidkust van Spanje, inclusief de Balearen, aan doen. Verder natuurlijk de fraaie Franse Riviera en het eiland Corsica. Italië is echt een cruiseland bij uitstek met prachtige steden als Livorno, Venetië, Napels en mooie eilanden als Sardinië en Sicilië.

Ook de voormalige Joegoslavische staten vallen onder dit vaargebied. Dubrovnik is het hoogtepunt van een cruise langs deze kust.

Sommige cruises in dit deel van de Middellandse Zee doen ook de Noord-Afrikaanse kust aan. Bekende havens zijn die van Tunesië. Maar wist u dat er ook enkele cruisevakanties Libië aan doen. Een land waar u niet snel komt. Maar Tripoli is een interessante stad en u kunt ook een excursie naar de woestijn maken of een oude stad uit de Romeinse tijd bezoeken.

Malta ValettaTot slot nog even aandacht voor een kleine parel: Malta. Klein, maar zeer sfeervol. La Valletta is een schilderachtig stadje met een mooie haven. Het eiland is makkelijk te verkennen in één dag en u gaat op het einde van de middag zeker weer tevreden aan boord.

 

Middellandse Zee Oost

Een heerlijk cruisegebied met prachtige bestemmingen. Griekenland met natuurlijk Athene en het kanaal van Corinthe, maar ook Katakalon is een interessante stop als u de bakermat van de Olympische Spelen wilt bezoeken. Van de vele Griekse eilanden is zeker het vulkanische Santorini vermeldenswaardig. Laat u met een ezeltje naar de hooggelegen hoofdstad Fira vervoeren. Kijk boven gekomen terug en zie uw cruiseschip prachtig in de baai liggen.

Turkije IstanbulTurkije biedt voor een cruisevakantie ultieme kansen. Istanbul is niet alleen als stad een bezoek meer dan waard. Aankomen in deze stad is een feest op zich. Gaat uw schip nog verder naar de Zwarte Zee, dan is de schitterende doorvaart van de Bosporus al een hoogtepunt. Aan de Zwarte Zee liggen prachtige havens als Yalta en Odessa.

Verder kunt aan de oostelijke zijde van de Middellandse Zee genieten van bezoeken aan Israel en Egypte. In het Heilige Land mag een excursie naar Jeruzalem niet ontbreken. Als u Egypte aan doet, bezoek dan de beroemde bibliotheek van Alexandrië. Of benut uw cruise om de piramiden te bezoeken. Dan weet u zeker dat uw cruise een fantastische aaneenschakeling van hoogtepunten zal worden.

Zoek op datum

Vertrek van
Open the calendar popup.
Vertrek tot
Open the calendar popup.
5 dagen Europa cruise met de MSC Opera 7,2

Vertrek op 4 oktober 2016. Op deze 5-daagse cruise met het cruiseschip de MSC Opera doet u de volgende havens aan: Genua, Ajaccio, Corsica, Barcelona, Marseille, Genua.

nu vanaf € 269,-
De te verwachten fooien: € 34,00 p.p. (i)
6 dagen Europa cruise met de MSC Preziosa 7,9

Vertrek op 9 november 2015. Op deze 6-daagse cruise met het cruiseschip de MSC Preziosa doet u de volgende havens aan: Palermo, La Goulette, Palma de Mallorca, Valencia, Marseille, Genua.

nu vanaf € 275,-
De te verwachten fooien: € 42,50 p.p. (i)
6 dagen Europa cruise met de MSC Fantasia 8,1

Vertrek op 3 november 2015. Op deze 6-daagse cruise met het cruiseschip de MSC Fantasia doet u de volgende havens aan: Messina, La Valletta, La Goulette, Barcelona, Marseille, Genua.

nu vanaf € 275,-
De te verwachten fooien: € 42,50 p.p. (i)
5 dagen Europa cruise met de MSC Sinfonia 8,4

Vertrek op 5 september 2015. Op deze 5-daagse cruise met het cruiseschip de MSC Sinfonia doet u de volgende havens aan: Kopenhagen, Warnemünde, Gothenburg, Amsterdam.

nu vanaf € 279,-
De te verwachten fooien: € 34,00 p.p. (i)
5 dagen Europa cruise met de Costa Favolosa 8,0

Vertrek op 23 april 2015. Op deze 5-daagse cruise met het cruiseschip de Costa Favolosa doet u de volgende havens aan: Barcelona, Ibiza, Marseille, Savona, Barcelona.

nu vanaf € 298,-
De te verwachten fooien: € 34,00 p.p. (i)
5 dagen Europa cruise met de Costa Favolosa 8,0

Vertrek op 27 april 2015. Op deze 5-daagse cruise met het cruiseschip de Costa Favolosa doet u de volgende havens aan: Barcelona, Ibiza, Marseille, Savona, Barcelona.

nu vanaf € 298,-
De te verwachten fooien: € 34,00 p.p. (i)
5 dagen Europa cruise met de Costa Favolosa 8,0

Vertrek op 25 april 2015. Op deze 5-daagse cruise met het cruiseschip de Costa Favolosa doet u de volgende havens aan: Marseille, Savona, Barcelona, Ibiza, Marseille.

nu vanaf € 298,-
De te verwachten fooien: € 34,00 p.p. (i)
6 dagen Europa cruise met de Costa Fortuna 7,0

Vertrek op 5 april 2015. Op deze 6-daagse cruise met het cruiseschip de Costa Fortuna doet u de volgende havens aan: Savona, La Valletta, Cagliari, Rome/Civitavecchia, Savona.

nu vanaf € 298,-
De te verwachten fooien: € 42,50 p.p. (i)
7 dagen Europa cruise met de Costa Mediterranea 7,6

Vertrek op 5 april 2015. Op deze 7-daagse cruise met het cruiseschip de Costa Mediterranea doet u de volgende havens aan: Savona, Napels, Katakolon/Olympia, Split, Trieste.

nu vanaf € 298,-
De te verwachten fooien: € 51,00 p.p. (i)
5 dagen Europa cruise met de Costa Favolosa 8,0

Vertrek op 26 april 2015. Op deze 5-daagse cruise met het cruiseschip de Costa Favolosa doet u de volgende havens aan: Savona, Barcelona, Ibiza, Marseille, Savona.

nu vanaf € 298,-
De te verwachten fooien: € 34,00 p.p. (i)
8 dagen Europa cruise met de Costa Fascinosa 7,4

Vertrek op 23 maart 2015. Op deze 8-daagse cruise met het cruiseschip de Costa Fascinosa doet u de volgende havens aan: Rome/Civitavecchia, Palermo, La Valletta, Palma de Mallorca, Barcelona, Savona, Rome/Civitavecchia.

nu vanaf € 298,-
De te verwachten fooien: € 59,50 p.p. (i)
6 dagen Europa cruise met de MSC Fantasia 8,1

Vertrek op 19 april 2015. Op deze 6-daagse cruise met het cruiseschip de MSC Fantasia doet u de volgende havens aan: Genua, Napels, Messina, La Valletta, La Goulette, Barcelona.

nu vanaf € 300,-
De te verwachten fooien: € 42,50 p.p. (i)

Bridgecruises 2015: Gratis upgrade naar buitenhut!

Bridgecruises 2015: Gratis upgrade naar buitenhut!

We hebben drie verschillende routes vanuit Nederland voor onze bridgecruises in 2015. De Prinsendam maakt daarbij haar debuut als Bridgecruiseschip met een prachtige route van IJmuiden naar Barcelona. Tevens bieden we een speciale Kerstbridgecruise aan!

Lees verder

Cruise Awards vol trots ontvangen

Cruise Awards vol trots ontvangen

Captaincruise.nl deed een uitgebreid consumentenonderzoek naar de sterke punten van de diverse rederijen. Hieraan hebben ruim duizend Captain Cruise passagiers deelgenomen, reden genoeg om een Award uit te reiken aan de rederijen met de allerhoogste scores.

Lees verder

Telegraaf prijst Captain Cruise inzake fooien

Telegraaf prijst Captain Cruise inzake fooien

In de Telegraaf van 21 september 2013 stond een column over cruisen, waarbij het initiatief van Captain Cruise om duidelijkheid in fooien aan te pakken, wordt geprezen.

Lees verder

Actief cruisen? Zeilen met Star Clippers!

Actief cruisen? Zeilen met Star Clippers!

Wij hebben een bezoek gebracht aan de Star Flyer. Deze prachtige viermaster lag vorige week in IJmuiden. Op dit moment zeilt het schip vanuit Spanje naar Marokko en Gibraltar. Verder bestaat de vloot uit zusterschip Star Clipper en de grotere Royal Clipper.

Lees verder

Nieuw aanbod: bezorg de post met de Hurtigruten!

Nieuw aanbod: bezorg de post met de Hurtigruten!

Wij zijn trots u te kunnen berichten dat wij per heden ons aanbod hebben uitgebreid met de postschepen van de Hurtigruten. De rederij vervoert al sinds 1893 passagiers en vracht langs de Noorse fjordenkust. De schepen zijn een onmisbare schakel tussen de steden en dorpen die onderweg worden aangedaan. Ook in de winter kunt u in Noorwegen genieten, wanneer er een sprookjesachtige witte deken over het landschap is verspreid en kan de jacht op het noorderlicht worden geopend!

Lees verder

Fam. Derksen wint gratis cruise met beoordeling

Fam. Derksen wint gratis cruise met beoordeling

Mijnheer en mevrouw Derksen uit Utrecht hebben met hun beoordeling van Captain Cruise de gratis cruise gewonnen. Zij reageerden enthousiast toen Captain Cruise bij hen aan belde met de mededeling dat het lot op hen was gevallen.

Lees verder

Hollands tintje bij HAL

Hollands tintje bij HAL

Cruisen zit bij iedereen van Captain Cruise in het bloed. Zo werkt Eline Kuijs, ja dochter van onze directeur Michel Kuijs, bij HAL als excursie-medewerkster. Reden voor het vakblad TravMagazine om haar te interviewen. Lees meer over Nederlandse reisbegeleiding bij HAL en/of bel met 088-501 8 501 om snel nog zo'n (last minute) cruise te boeken.

Lees verder

Stunten met reserveringskosten?

Stunten met reserveringskosten?

Sommige cruisesites melden de laatste tijd geen kosten voor een reservering te rekenen, tijdelijk wel te verstaan. Alsof dat zo uitzonderlijk is!?! Captain Cruise heeft nog nooit reserveringskosten gerekend bij online boekingen. Daarnaast hanteren wij de Laagste Prijs Garantie. Goedkoper kan niet!

Lees verder

Cruisen ook voor partybeesten!

Cruisen ook voor partybeesten!

Cruisen is alleen voor ouderen? Ga toch weg. MSC heeft een cruise speciaal voor partybeesten. In 6 dagen wordt zowel Palma als Ibiza aangedaan. En de MSC Orchestra blijft in beide steden overnight liggen. Dus alle kans om de Pascha of een andere kinky club te bezoeken.

Lees verder

Ontmoet BN-ers aan boord van de ms Rotterdam!

Ontmoet BN-ers aan boord van de ms Rotterdam!

Grote Nederlandse namen varen dit najaar mee met de Holland America Line, onder de naam 'Dutch Heroes'. Zij geven aan boord presentaties over hun passie, ervaring of werk. Zij varen mee met verschillende afvaarten, vanuit Rotterdam in augustus, september en oktober 2013.

Lees verder

Verfijn uw zoekopdracht

Vertrekhaven Aantal dagen Maand Vakantieperiode Rederij Schepen Thema's Landen

Onze belofte

Bij Captain Cruise boekt u betrouwbaar online en betaalt u veilig via I-Deal.
Onze klanttevredenheid wordt
beoordeeld met een 9+.
Bel 088 – 501 8 501 voor
advies van onze
deskundige crew!

Voorstel op maat

Neem contact op met onze cruise experts voor een voorstel op maat.
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten