Boek een onvergetelijke cruise bij Captain Cruise!

Denkt u er over binnenkort een cruise te boeken? Bekijk dan direct de verschillende cruises, vaargebieden, rederijen en bestemmingen van Captain Cruise. Hier bent u zeker van de beste prijsgarantie en de hoogst gewaardeerde service in de cruise branche. Wij sturen u bekwaam door de zee van cruise vakanties. U boekt betrouwbaar online en...

Lees meer

Costa Maya

Costa Maya

Costa Maya is een prachtige bestemming met havenfaciliteiten van wereldklasse en ligt in het zuid-oosten van Mexico. Costa Maya heeft vele mogelijkheden om te zwemmen en strandactiviteiten voor alle leeftijden.
Het slapende dorpje komt helemaal tot leven wanneer er een cruiseboot arriveert. Hier gaat men niet met tenders naar de wal maar het schip zal aan een kade afmeren en vandaar kan men de trolley nemen naar haven van Costa Maya.

Hier zijn vele winkeltjes, restaurants en een zwembad gevuld met zeewater. Prijzen zijn hier wel veel hoger als in de stad Mahahual waar u ook een beetje meer proeft van de Mexicaanse sfeer.
Havenwetten zorgen ervoor dat er bussen of kleine busjes u naar de haveningang brengen en dan verder voor $.3 p.p.naar het plaatsje Mahahual. De stranden hier zijn niet van zand maar steentjes.


Flora en Fauna mexico
Mexico kent tropische regenwouden, gematigde wouden en mangrovebossen. Het land heeft 't grootste aantal cactussen ter wereld zoals o.a de orgelcactus, schijfcactus en kandelaarcactus. Verder 20.000 plantensoorten waaronder ongeveer 800 orchidee planten. Van de yucca, maque en de agave worden de dranken pulque, tequila en mezacal gemaakt. Baugainville is veel te zien in Mexico en een groot aantal bomen staat in bloei gedurende de verschillende periodes zoals de Jacaranda bomen in april met de prachtige violette bloesems.

In de dierenwereld van Mexico komen zeer veel reptielen voor waaronder vele (giftige) slangen, leguanen, hagedissen en de Tabasco krokodillen. In de wouden komen apen-en hertensoorten voor, vele verschillende knaagdieren, wasberen, gordeldieren, jaguars, tapirs en brulapen. Ook zijn er vele vogelsoorten met o.a. adelaars, gieren, papegaaien en meer dan 60 soorten kolibries. 

Bezienswaardigheden

 • Chacchoben Chaccahoben (Rode Mais) was al bewoond 200 v.Chr. echter de archeologische plaats dateert van 300 - 500 na Chr. Het is de grootste opgraving in dit deel van Mexico.
 • Snorkelen Er zijn hier mogelijkheden genoeg om te snorkelen of te duiken. Men kan zo'n excursie boeken aan boord of bij de plaatselijke reisbureaus.

Geschiedenis
Vanuit Azie kwamen de indianen naar Amerika. Zij trokken over de Beringstraat. Er wordt beweerd dat ze 20.000 jaar voor Christus zich vestigden in het gebied dat nu Mexico heet. De geschiedenis van dit land is in feite de geschiedenis van de oud-Amerikaanse Indianencultuur. De Mexicaanse geschiedenis is grofweg te verdelen in de onderstaande periodes: 1200 - 400 v.Chr. de perode van de Olmeken 200 v.Chr. - 800 na Chr. de Klassieke periode waarin diverse culturen naast elkaar bestonden zoals de Maya's, de Zapotken, de Mixteken en de Tolteken. 1300 - 1521 na Chr. de Azteekse periode'.

In 1521 komen de Spanjaarden naar Mexico en blijven daar tot 1821. In 1857 wordt Mexico een republiek en in het midden van de 19e eeuw is er een burgeroorlog. In 1862 vielen de Fransen het land binnen en aartshertog Maximilliano wordt tot keizer van Mexico gekroond. In 1867 verslaat Benito Juarez de Fransen en is dan de eerste president van Mexico. Daarna volgt een tijd van dictaturen en revoluties. In 1929 wordt de 'partij van de revolutie' opgericht, die verschillende naamsveranderingen krijgt en nu de PRI ( Revolutionaire Partij) heet en tot ver in de jaren 90 heeft geregeerd echter nu veel populariteit heeft verloren.

Nuttige tips

Geld
Overal zijn geld automaten en met alle gangbare creditcards kan men betalen. 

Taal
De nationale taal in Mexico is Spaans echter er wordt ook veel Engels gesproken. Diverse groepen indianen hebben hun eigen verschillende talen (59).

Winkelen
Winkeltijden zijn zeer variabel in Mexico. De meeste zijn geopend van 10.00 - 20.00 uur met een middagpauze van 13.00 - 15.00. Een aantal winkels zoals souvenirwinkels/stalletjes blijven tot laat in de avond open.

Internet
Bijna in elke redelijke grote plaats kan men internetten en is niet zo duur.

Telefoneren
Telefoneren in Mexico is duur vanuit het postkantoor. Men kan in de telefooncellen bellen met munten, creditcards of telefoonkaarten de z.g. 'Lada tel'. Om mobiel te bellen vanuit Mexico moet men eerst de provider bellen of dit mogelijk is.

Gastronomie
De Mexicaanse keuken is een mengelmoes van Midden-Amerikaanse, Spaanse en de Arabische keuken. Zeer kleurrijke gerechten en pittig. Smaakmakers zijn de chilipepers (groene en rode pepertjes) en de paprika. Limoen, koriander en komijn geven een fijne toets aan de bereiding. Er zijn allerlei soorten tortilla's, nachos, tacos en vurige salsas. Ook is er de Poblano en de Cavice ( zeevruchten cocktail) De nationale drank van de Inca's was cacao met vanille en honing en af en toe nog te koop. De beroemdste alcoholische drankjes zijn de Mezcal ( rum) en natuurlijke de beroemde Tequilla.

Zoek op datum

Vertrek van
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Vertrek tot
RadDatePicker
Open the calendar popup.

Er zijn geen cruises die aan uw wensen voldoen, pas uw zoekopdracht aan.

Cruise Awards vol trots ontvangen

Cruise Awards vol trots ontvangen

Captaincruise.nl deed een uitgebreid consumentenonderzoek naar de sterke punten van de diverse rederijen. Hieraan hebben ruim duizend Captain Cruise passagiers deelgenomen, reden genoeg om een Award uit te reiken aan de rederijen met de allerhoogste scores.

Lees verder

Captain Cruise uw mening geven = korting krijgen

Captain Cruise uw mening geven =               korting krijgen

Steeds meer vakantiegangers delen hun reiservaringen. Hun beoordelingen zijn een bron van informatie voor degenen die zich op een cruise oriënteren. Op de website van Captain Cruise staan inmiddels honderden beoordelingen over specifieke cruiseschepen dankzij onze klanten.

Lees verder

Telegraaf prijst Captain Cruise inzake fooien

Telegraaf prijst Captain Cruise inzake fooien

In de Telegraaf van 21 september 2013 stond een column over cruisen, waarbij het initiatief van Captain Cruise om duidelijkheid in fooien aan te pakken, wordt geprezen.

Lees verder

Fam. Derksen wint gratis cruise met beoordeling

Fam. Derksen wint gratis cruise met beoordeling

Mijnheer en mevrouw Derksen uit Utrecht hebben met hun beoordeling van Captain Cruise de gratis cruise gewonnen. Zij reageerden enthousiast toen Captain Cruise bij hen aan belde met de mededeling dat het lot op hen was gevallen.

Lees verder

Hollands tintje bij HAL

Hollands tintje bij HAL

Cruisen zit bij iedereen van Captain Cruise in het bloed. Zo werkt Eline Kuijs, ja dochter van onze directeur Michel Kuijs, bij HAL als excursie-medewerkster. Reden voor het vakblad TravMagazine om haar te interviewen. Lees meer over Nederlandse reisbegeleiding bij HAL en/of bel met 088-501 8 501 om snel nog zo'n (last minute) cruise te boeken.

Lees verder

Stunten met reserveringskosten?

Stunten met reserveringskosten?

Sommige cruisesites melden de laatste tijd geen kosten voor een reservering te rekenen, tijdelijk wel te verstaan. Alsof dat zo uitzonderlijk is!?! Captain Cruise heeft nog nooit reserveringskosten gerekend bij online boekingen. Daarnaast hanteren wij de Laagste Prijs Garantie. Goedkoper kan niet!

Lees verder

Tot 19 maart: Gratis all inclusive drankpakket bij balkonhut bij MSC

Tot 19 maart: Gratis all inclusive drankpakket bij balkonhut bij MSC

Als u voor 19 maart een lentecruise boekt op de MSC Preziosa, Splendida, Orchestra of Fantasia ontvangt u een gratis drankenpakket aan boord. Dat maakt uw toch al volledige cruise tot een echte all-inclusive ervaring van grote klasse.

Lees verder

Captain Cruise maakt fooien inzichtelijk

Captain Cruise maakt fooien inzichtelijk

Captain Cruise heeft een module ontwikkeld die de fooien direct op haar website weergeeft. Het systeem is uniek in de wereld. Punt is niet alleen dat sommige rederijen geen en andere wel fooien in rekening brengen. De manier waarop de fooien berekend worden is soms ronduit onoverzichtelijk. De komende dagen wordt het systeem geoptimaliseerd.

Lees verder

Captain Cruise strijdt voor duidelijkheid in cruiseprijzen

Captain Cruise strijdt voor duidelijkheid in cruiseprijzen

Captain Cruise is voor een goed inkomen voor personeel op cruiseschepen. Dit dient transparante tarieven niet in de weg te staan. Of fooien in de prijs zitten, verschilt per rederij. Daardoor is 't bij boeken appels en peren vergelijken. Captain Cruise zond een open brief naar de Dutch Cruise Council.

Lees verder

Captain Cruise ontwikkelt fooi-indicator

Captain Cruise ontwikkelt fooi-indicator

Nog deze maand hoopt Captain Cruise haar fooi-indicator live te zetten. Als men dan online boekt op captaincruise.nl krijgt men bij de cruiseprijs ook het bedrag te zien, waarvan wordt verwacht dat men aan fooien voldoet. Dit variëert van 0 euro tot honderden dollars, want soms zijn fooien inclusief en soms wordt een flinke bijdrage verwacht.

Lees verder

Onze belofte

Bij Captain Cruise boekt u betrouwbaar online en betaalt u veilig via I-Deal.
Onze klanttevredenheid wordt
beoordeeld met een 9+.
Bel 088 – 501 8 501 voor
advies van onze
deskundige crew!

Voorstel op maat

Neem contact op met onze cruise experts voor een voorstel op maat.
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten