Wie zijn wij?

De naam zegt het al: het is uw kapitein op cruisegebied. Captain Cruise stuurt u bekwaam door de zee van duizenden cruisevakanties, hij laat u betrouwbaar online boeken en hij zorgt er voor dat u de laagste prijs betaalt. Captain Cruise is een initiatief van ervaren mensen uit de reiswereld en de internetscene. Zij verbaasden zich dat...

Lees verder

Costa Cruises

Costa Cruises

Italiaanse rederij Costa CruisesVandaag de dag is Costa Cruises één van de grootste en meest moderne cruisevloten in Europa. Costa begon echter als een vloot van vrachtschepen die stoffen en olijfolie vervoerde tussen Genua en Sardinië in het midden van de 19e eeuw. De vloot bestaat thans uit fraaie schepen, die variërend van 1000 tot bijna 4000 personen kunnen vervoeren. 

Kenmerkend voor de schepen van Costa Cruises zijn de familiare gezelligheid aan boord en de zeer betaalbaar prijzen. 
Kunst en architectuur dragen ook bij aan de Costa ervaring. Alle schepen zijn voor miljoenen euro’s voorzien van originele kunstwerken en met de hand vervaardigde meubels. 

Costa's unieke en authentieke onboard Italiaanse flair biedt gasten een gevoel van "Italia all over the World". Van zelfgemaakte pasta's en verrukkelijke desserts tot een welgemeende Italiaans groet "buon giorno” in de ochtend. 

Familie cruise Costa CruisesWilt u met uw kinderen op vakantie dan is deze rederij een ideale keuze! Vooral als u een cruise wilt maken in de Middellandse Zee. Speciaal voor de kinderen zijn er vier verschillende Clubs voor verschillende leeftijdcategorieën aan boord van alle cruiseschepen van Costa. 

Vooral bij de nieuwere schepen is er veel aandacht geschonken aan faciliteiten voor kinderen. Het programma omvat kunst- en knutsel-programma’s, sporttoernooien, feesten in de avond, en twee thema-diners per cruise alleen voor kinderen. 

Andere familievriendelijke functies omvatten Italiaanse taal lessen en gratis babysit. Juli en augustus zijn dé meest populaire reismaanden voor families met kinderen.

Inspanning en ontspanning

Costa Cruises biedt een levendige cruise ervaring middels een grote variëteit aan excursies aan de wal, relaxte vaardagen op zee en een scala aan avond entertainment.

Fitness Costa CruisesMet name de nieuwste schepen bieden u het de meest uiteenlopende nachtleven en vele restaurants. Zo zijn er ‘s avonds shows met goochelaars, musicals, variété en zijn er cafés met livemuziek, discotheken en een casino.  Costa maakt op haar nieuwe schepen o.a. gebruik van Michelin-ster Ettore Bocchia's innovatieve 'moleculaire’ keuken. Feestelijke onboard activiteiten omvatten alles. Denk aan het op dek “boule” spelen, tarantella dansen onder de sterren of de Italiaanse kooklessen tijdens "Festa Italiana". Zeer gewaardeerd is ook de beroemde Romeinse “Bacchanal", waar gasten smaakvolle togas dragen en de avond vieren als de Romeinen dat eeuwen geleden deden. 

Het publiek

Op Europese routes treft u meestal Europese passagiers, voornamelijk uit Italië, Frankrijk, Service aan boord Costa CruisesDuitsland, Spanje, Nederland, Portugal en voor ongeveer 20 procent Amerikanen. De Zuid-Amerikaanse en Caribische cruises worden vaak gemaakt door Amerikanen (80%) en Europeanen. De Costa schepen zijn ontworpen voor alle leeftijden met de nadruk op jonge stellen en (grote) families.

 

Verschillende klassen schepen

Costa is Europa's meest innovatieve Cruise Line, met een vooruitstrevend vlootuitbreiding in de laatste jaren.

Altantica-class:
Costa Atlantica en de Costa Mediterranea

Fortuna-class:
Costa Fortuna, Costa Luminosa, Costa Magica, Costa Pacifica, Costa Serena, Costa Deliziosa, Costa Fascinosa

Classica-class:
Costa Classica en de Costa Romantica

Andere schepen:
Costa Allegra, Costa Europa, Costa Marina, Costa Victoria.

Routes

Costa CruisesDe schepen van Costa Cruises varen naar meer dan 250 bestemmingen in het Middellandse Zeegebied, Noord-Europa, de Baltische Zee, de Caribbean, Zuid Amerika, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verre Oosten en de Indische Oceaan.

Bij Captain Cruise worden het meest de Middellandse Zee cruises geboekt. In toenemende mate zien we echter ook de cruises met vertrek uit Nederland in populariteit stijgen. Kenmerkend voor Costa Cruises is namelijk de goede keuze van de havens. Dit wordt door de Nederlandse reiziger hoog gewaardeerd.

Sterkte/zwakte analyse

Sterke punten: Een heerlijke Italiaanse stijl die staat voor een levendige vakantie. Afwisselend een bruisende en een relaxte atmosfeer, waardoor het zeer geschikt is om met het gehele gezin te cruisen. 

Op de formele avonden bent u niet verplicht in smoking te verschijnen, maar nette of feestelijke kledij wordt dan wel op prijs gesteld. Costa is een cruiseline bestemd voor mensen die van party’s houden.

Zwakke punten: De beroemde Italiaanse stewards zijn verdwenen. Voor dit stukje mediterrane sfeer hoeft u niet meer aan boord bij Costa te gaan. Ze zijn overigens vervangen door hardwerkende Aziaten, die service en een glimlach hoog in het vaandel hebben staan. Maar waar vroeger 2x per dag werd schoongemaakt, is dit nog maar 1x.

Er wordt meer bezuinigd bij Costa Cruises. Dat merkt u bijvoorbeeld als u all-inclusive boekt. Vroeger lekker bourgondisch een fles wijn op tafel, nu veel zwaaien naar de ober om uw glas gevuld te krijgen. Flesjes water zijn ook niet meer inbegrepen, wat soms leidt tot ongemakkelijke taferelen.

Gaat u met kinderen weet dan dat de tweede dinerzitting pas om 21.30 uur aanvangt en dat vaak bij goedkope aanbiedingen u niet kunt kiezen voor de eerste dinerzitting. Ook is het vervelend dat het value-tarief in het hoogseizoen alleen geldt voor 2 personen. Boekt u uw kind bij, dan schiet de prijs omhoog. Captain Cruise heeft getracht dit in haar boekingsmachine te verwerken, maar dit lukt niet. Vraag daarom altijd naar het juiste tarief bij onze cruise-experts (en schrik niet !).

Insider tips:
•  Cruises van of naar Amsterdam.
•  Zeer kindvriendelijk met aantrekkelijke prijzen voor kinderen.


Zoek op datum

Vertrek van
Open the calendar popup.
Vertrek tot
Open the calendar popup.
Aantal dagen
8 dagen Noord-Amerika, Caribbean - M Am cruise met de Costa Luminosa 7,8

Vertrek op 20 december 2014. Op deze 8-daagse cruise met het cruiseschip de Costa Luminosa doet u de volgende havens aan: Miami, Key West, Freeport, Grand Turk, Nassau, Miami.

vanaf € 298,-
De te verwachten fooien: $ 77,00 p.p. (i)
6 dagen Europa cruise met de Costa neoRomantica 7,9

Vertrek op 21 december 2014. Op deze 6-daagse cruise met het cruiseschip de Costa neoRomantica doet u de volgende havens aan: Marseille, Savona, Barcelona, Valencia, Marseille.

vanaf € 298,-
De te verwachten fooien: € 40,00 p.p. (i)
7 dagen Europa cruise met de Costa Deliziosa 8,2

Vertrek op 20 december 2014. Op deze 7-daagse cruise met het cruiseschip de Costa Deliziosa doet u de volgende havens aan: Savona, Messina, La Valletta, Rome/Civitavecchia, Savona.

vanaf € 298,-
De te verwachten fooien: € 48,00 p.p. (i)
8 dagen Caribbean - M Am cruise met de Costa Magica 8,1

Vertrek op 15 december 2014. Op deze 8-daagse cruise met het cruiseschip de Costa Magica doet u de volgende havens aan: Casa de Campo, Catalina Eiland, Casa de Campo, Tortola, St. John's, Fort de France, Pointe a Pitre, St. Maarten, Casa de Campo.

vanaf € 298,-
De te verwachten fooien: $ 77,00 p.p. (i)
5 dagen Europa cruise met de Costa neoRomantica 7,9

Vertrek op 17 december 2014. Op deze 5-daagse cruise met het cruiseschip de Costa neoRomantica doet u de volgende havens aan: Savona, Barcelona, Valencia, Marseille.

vanaf € 298,-
De te verwachten fooien: € 32,00 p.p. (i)
6 dagen Europa cruise met de Costa neoRomantica 7,9

Vertrek op 22 december 2014. Op deze 6-daagse cruise met het cruiseschip de Costa neoRomantica doet u de volgende havens aan: Savona, Barcelona, Valencia, Marseille, Savona.

vanaf € 298,-
De te verwachten fooien: € 40,00 p.p. (i)
8 dagen Midden Oosten cruise met de Costa neoRiviera 8,5

Vertrek op 11 januari 2015. Op deze 8-daagse cruise met het cruiseschip de Costa neoRiviera doet u de volgende havens aan: Dubai, Bahrein, Abu Dhabi, Fujairah, Dubai.

vanaf € 299,-
De te verwachten fooien: € 56,00 p.p. (i)
8 dagen Midden Oosten cruise met de Costa neoRiviera 8,5

Vertrek op 14 december 2014. Op deze 8-daagse cruise met het cruiseschip de Costa neoRiviera doet u de volgende havens aan: Dubai, Bahrein, Abu Dhabi, Fujairah, Dubai.

vanaf € 299,-
De te verwachten fooien: € 56,00 p.p. (i)
8 dagen Midden Oosten cruise met de Costa Serena 7,4

Vertrek op 9 januari 2015. Op deze 8-daagse cruise met het cruiseschip de Costa Serena doet u de volgende havens aan: Dubai, Muscat, Khasab, Abu Dhabi, Dubai.

vanaf € 299,-
De te verwachten fooien: € 56,00 p.p. (i)
8 dagen Midden Oosten cruise met de Costa Serena 7,4

Vertrek op 30 januari 2015. Op deze 8-daagse cruise met het cruiseschip de Costa Serena doet u de volgende havens aan: Dubai, Muscat, Khasab, Abu Dhabi, Dubai.

vanaf € 299,-
De te verwachten fooien: € 56,00 p.p. (i)
8 dagen Midden Oosten cruise met de Costa Serena 7,4

Vertrek op 12 december 2014. Op deze 8-daagse cruise met het cruiseschip de Costa Serena doet u de volgende havens aan: Dubai, Muscat, Khasab, Abu Dhabi, Dubai.

vanaf € 299,-
De te verwachten fooien: € 56,00 p.p. (i)
8 dagen Midden Oosten cruise met de Costa neoRiviera 8,5

Vertrek op 25 januari 2015. Op deze 8-daagse cruise met het cruiseschip de Costa neoRiviera doet u de volgende havens aan: Dubai, Bahrein, Abu Dhabi, Fujairah, Dubai.

vanaf € 312,-
De te verwachten fooien: € 56,00 p.p. (i)

Kerstshoppen & Cruisen in de Emiraten vanaf € 237 pp

Kerstshoppen & Cruisen in de Emiraten vanaf € 237 pp

Winkelen is voor veel reizigers een populaire bezigheid. Dubai is de bestemming bij uitstek om uw ogen uit te kijken in de prachtige winkelcentra en u slag te slaan!

Lees verder

Captain Cruise TOP 3 Cruises: o.a. Oceania met vele extra's

Captain Cruise TOP 3 Cruises: o.a. Oceania met vele extra's

Captain Cruise heeft de beste aanbiedingen in een TOP 3 voor u samengesteld.

Lees verder

Cruise Awards vol trots ontvangen

Cruise Awards vol trots ontvangen

Captaincruise.nl deed een uitgebreid consumentenonderzoek naar de sterke punten van de diverse rederijen. Hieraan hebben ruim duizend Captain Cruise passagiers deelgenomen, reden genoeg om een Award uit te reiken aan de rederijen met de allerhoogste scores.

Lees verder

Als eerste op een gloednieuw schip! Begeef u in de wolken!

Als eerste op een gloednieuw schip! Begeef u in de wolken!

Echt als eerste passagier aan boord van een gloednieuw cruiseschip, wat een belevenis! Als eerste genieten van alle faciliteiten, van uw hut, de restaurants, het zwembad, en van de nieuwste innovaties zoals het skydiven op de Quantum of the Seas of de glazen loopbrug op de Regal Princess.

Lees verder

Brazil, na na na na na naaaa! Vier het WK samen met Costa!

Brazil, na na na na na naaaa! Vier het WK samen met Costa!

Het is alweer bijna zover! Het WK voetbal vindt plaats van 12 juni t/m 13 juli a.s. Costa Cruises pakt het groots aan: op elk schip kunnen de wedstrijden live worden gevolgd. Afhankelijk van de tijd en welke teams er spelen, worden de wedstrijden op verschillende plekken aan boord uitgezonden.

Lees verder

Ongelofelijke Last Minute: nu € 298 voor 12 dagen!

Ongelofelijke Last Minute: nu € 298 voor 12 dagen!

Wauw! 19 april aanstaande vertrekt de Costa Pacifica vanuit Savona, Italië voor een geweldige route naar Kiel, Duitsland. Onderweg komt u in prachtige steden als Barcelona, Valencia, Lissabon en doet u tevens de Kanaaleilanden aan. Geniet nu van deze last minute: al vanaf € 298 p.p.!

Lees verder

Captain Cruise uw mening geven = korting krijgen

Captain Cruise uw mening geven =               korting krijgen

Steeds meer vakantiegangers delen hun reiservaringen. Hun beoordelingen zijn een bron van informatie voor degenen die zich op een cruise oriënteren. Op de website van Captain Cruise staan inmiddels honderden beoordelingen over specifieke cruiseschepen dankzij onze klanten.

Lees verder

Nieuwe Costa Diadema: boekbaar vanaf € 428 p.p.

Nieuwe Costa Diadema: boekbaar vanaf € 428 p.p.

Vanaf november 2014 komt de nieuwe Costa Diadema in de vaart. Dit prachtige nieuwe schip biedt de meest volledige, innovatieve en verrassende ervaringen die u mag verwachten tijdens een cruise.

Lees verder

Lekker weg met Kerst: 10% korting op Costa afvaarten

Lekker weg met Kerst: 10% korting op Costa afvaarten

Geen kerstboom optuigen, geen diner klaar maken. Nee, dit wordt allemaal voor u gedaan! U kunt simpelweg genieten van de kerstsfeer aan boord: prachtige diners, geweldig entertainment - kortom, u wordt in de watten gelegd!

Lees verder

Ultiem geluk: rust en unieke havens met 'Slow cruisen'

Ultiem geluk: rust en unieke havens met 'Slow cruisen'

Meer ontspannen tijdens uw cruise, en unieke bestemmingen: dat is het idee achter het nieuwe 'slow cruisen'. Het nieuwe concept is een cruisebeleving waarbij beter aan het reisritme en de wensen van de reiziger wordt voldaan, zowel aan boord als aan land. De vaarschema's zijn exclusiever en bevatten nieuwe bestemmingen.

Lees verder

Verfijn uw zoekopdracht

Vertrekhaven Vaargebieden Maand Vakantieperiode Schepen Thema's

Onze belofte

Bij Captain Cruise boekt u betrouwbaar online en betaalt u veilig via I-Deal.
Onze klanttevredenheid wordt
beoordeeld met een 9+.
Bel 088 – 501 8 501 voor
advies van onze
deskundige crew!

Voorstel op maat

Neem contact op met onze cruise experts voor een voorstel op maat.
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten